RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-installasjon i Tyskland

Sist oppdatert:
Avisen Hamburger Abendblatt meldte lørdag om at det er installert det som skal være den til nå største pantesystemet i byen, og som er levert av Tomra
Maskinen, som er installert på en Spar-Markt-butikk, tar både engangsflasker, bokser og gjenbruksflasker, og koster rundt 90.000 euro, opplyses det.

Det har lenge vært pant på gjenbruksflasker i Tyskland, men det er nå innført pant på bokser og engangsflasker. På grunn av motstand i industrien er det imidlertid ennå ikke innført noen nasjonalt pantesystem, og Tomra har derfor ikke fått nye ordrer på grunn av innføringen av pant på engangsemballasje.

I slutten av forrige uke spurte iMarkedet Tomra-ledelsen om dette, etter at det gikk rykter om slike ordrer i markedet. Det ble da avvist at man hadde fått nye ordrer eller testinstallasjoner som kunne relateres direkte til den nye panteordningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere