RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra øker Japan-satsning

Sist oppdatert:
Panteselskapet Tomra utvider nå satsningen på det japanske markedet i partnerskap med Sumitomo-kosnernet.
Det skjer ved at Tomra i dag har signert en partnerskapskavtale med det store japanske industrikonglomeratet Sumitomo. Partnerne er enige om å utvikle markedet for automatiserte innsamlings- og gjenvinningsløsninger for brukt drikkevareemballasje i Japan basert på Tomras panteautomatteknologi.

Avtalen kommer på plass etter at de to selskapene har samarbeidet og ført samtaler siden høsten 2004 med henblikk på det kommende japanske pantemarkedet.

Sumitomo og Tomra har blant annet i fellesskap gjennomført markedsundersøkelser samt en rekke markedsutviklingsaktiviteter i Japan, herunder pilotprosjektet Ecolife i Tokyo-området i 2004-2005.

- Som et resultat av disse anstrengelsene, valgte Nakano Ward i 2005 som første bydel i Tokyo å installere Tomra-teknologi for innsamling og gjenvinning av PET-flasker. Andre bydeler i Tokyo vurderer nå å gjøre det samme, og flere pilotprosjekter pågår, skriver Torma i en melding.

Både Sumitomo og TOMRA vil bidra med personell og betydelige finansielle ressurser til partnerskapet.

- Det kortsiktige målet er å installere 100 maskiner på kommersiell basis eller pilotbasis i løpet av de kommende 12 månedene, skriver Tomra.

Tokyo-området er hovedmålet for dette initiativet, ifølge Torma. Fokuset vil være på innsamling og gjenvinning av PET-flasker. Årsaken til dette er at PET-flasker representerer en relativt ny emballasjetype i Japan som vokser hurtig og for øyeblikket har en veldig høy gjenvinningskostnad i eksisterende resirkuleringssystemer.

- Gitt en fortsatt positiv utvikling, har TOMRA og Sumitomo som mål å installere 2.000 maskiner i Japan i løpet av de neste tre årene. Det totale potensialet for maskiner i Japan gitt en landsomfattende utrulling er estimert til cirka 25.000, mener Tomra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere