RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra knaller til

Sist oppdatert:
Panteselskapet leverer en solid vekst og knuser estimatene.
Panteselskapet Tomra knallet til da de presenterte sitt resultat for fjerde kvartal tirsdag ettermiddag. Konsernsjef Amund Skarholt (bildet) hadde grunn til å smile.

Resultat etter skatt ble på hele 138 millioner kroner mot 84 millioner kroner i samme periode året før. Omsetningen var på 1.054 millioner kroner og det er nesten en dobling fra 675 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

Forventningene i markedet lå i henhold til estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans på et resultat før skatt på 131 millioner kroner og en omsetning på 887 millioner kroner.

Driftsresultatet viser et overskudd på 135 millioner kroner også det langt bedre enn hva de kunne legge frem i forbindelse med sitt fjerdekvartalsresultat på 79 millioner kroner i samme kvartal året før. Analytikerne hadde ventet et driftsresultat på 130 millioner kroner.

Driftsmarginen økte til 13 prosent fra 12 prosent i de tre siste månedene av 2005.

Kontantstrøm fra driften på 254 millioner kroner og vokste dermed fra 131 millioner kroner i fjerde kvartal 2005.

Inntektsvekst i Tyskland

Økt salg av maskiner i Tyskland var hovedårsaken til inntektsveksten i Tomra. Totalt økte inntektene fra dette på 76 prosent til 625 millioner i fjerde kvartal 2006 sammenlignet med tilsvarende periode i 2005. Panteselskapet opplyser at de fortsatt ikke har mottatt noen betydelige ordre fra Tyskland for levering i første halvår 2007 og at dermed omsetning og resultater i dette segmentet dermed vil lavere enn i 2006.

Bytte av hovedunderleverandør til Tesco-prosjektet i Storbritannia medførte ekstrakostnader på 15 millioner kroner og forsinkede leveranser.

- Ny leverandør har blitt utpekt, og 7 sentre hadde blitt sendt ved utgangen av 2006. Tomra er i rute med tanke på installasjon av cirka 90 sentre i andre og tredje kvartal 2007, skriver selskapet i sin presentasjon.

Japan og California

I Tokyo har Tomra og Sumitomo Corporation nå cirka 50 maskiner installert i åtte ulike bydeler. Japansk media viser stor interesse for prosjektet, og man er i gang med utviklingen av nye maskiner tilpasset det japanske markedet for ytterligere å øke installasjonstakten

Økte volumer og attraktive materialpriser i California økte driftsresultatet innen segmentet Materials Handling i fjerde kvartal økte fra 5 millioner kroner i 2005 til 26 millioner i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere