RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-konkurrent bygger ut

Tyske teknologiselskap investerer i et nytt produksjonsanlegg for panteautomater.

Med lokale finansielle bidrag og egne midler investerer Wincor Nixdorf nå i et nytt produksjons- og utviklingsanlegg for panteautomater i byen Ilmenau.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Wincor Nixdorf vil selskapet putte omkring 5 millioner euro inn i ekspansjonsprosjektet, men delstaten Thüringen går inn med 1,4 millioner euro i strukturmidler.

Klart til høsten
Med delstatsminister for økonomi til stede, satte Wincor Nixdorfs konsernsjef Jürgen Reinholz spaden i jorda i Ilmenau mandag på stedet hvor det nye anlegget skal bygges. Fasilitetene skal allerede være klare til høsten.

Anlegget skal ifølge Wincor Nixdorf bidra til at konsernet oppfyller sine ekspansjonsplaner innen panteautomatområdet, hvor de lenge har siktet mot en markedsandel på 30 prosent i det tyske markedet. Samtidig sier Wincor Nixdorf at de nå også ser en ekspansjon internasjonalt innen panteautomater.

Konsernet er i dag verdensledende på minibanker og betalingsløsninger til butikker.

500 automater
Kosnernsjef Reinholz opplyser at planen har fått støtte fra nylig mottatte bestillinger på mer enn 500 panteautomater til det tyske markedet, i tillegg til bestillinger fra skandinaviske selskaper i forbindelse med pilottester hos større skandinaviske dagligvarekjeder.

Wincor Nixdorfs satsning i markedet som tradisjonelt har vært kontrollerte av norske Tomra kom i gang i forbindelse med innføring av pant på drikkevareemballasje i Tyskland. Wincor Nixdorf kjøpte i 2003 tyske Prokent, som var på konkursens rand etter å ha tatt på seg å konkurrere mot Tomra.

Utviklingen av Wincor Nixdorfs automater har pågått i Ilmenau siden 2003 og staben har i perioden økt fra 80 til 150 ansatte. Blant annet har selskapet etablert et call-center med 25 ansatte til å betjene sine tyske kunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere