RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-konkurrent inne hos ICA

Sist oppdatert:
Tomras lillebror Repant har nå fått formalisert en rammeavtale med ICA, som tidligere hadde Tomra som eneleverandør. Selskapet mener dette er et stort gjennombrudd
Repant har inngått en rammeavtale med ICA AB om leveranse av panteautomater til ICA selskapene. Adm. direktør Niels Erik Andersen sier til iMarkedet at dette innebærer at man juridisk sett formaliserer det som til nå har vært en intensjonsavtale.

Det er allerede levert automater i henhold til avtalen, men Andersen kan ikke opplyse om volumet.

Tidligere var det bare Tomra som hadde rammeavtale med ICA. Nå har ICA valgt å ha to leverandører av panteautomater, Tomra og Repant.

Tomra-aksjen er i dag ned 0,25 prosent til 39,90 kroner på en ellers sterk børsdag. Repant handles sporadisk i det unoterte markedet, men er ikke omsatt i dag, ifølge Fondsmeglerforbundets oversikt over dette markedet.

Andersen beskriver avtalen som er stort gjennombrudd for Repant.

- ICA har en veldig stor andel av de skandinaviske markedet. De er den største kunden på panteautomater, sier Andersen til iMarkedet.

Repant har også en avtale med Coop, og har til nå solgt 71 av sine egne Repant Universal-automater. I tillegg har svenske Systemair, som Repant tidligere i år fusjonerte med, solgt 829 mindre Microlus F2-automater i Sverige.

Andersen sier at fokus nå vil være på å øke omsetningen i Skandinavia og samtidig være til stede i Tyskland når det markedet begynner å vokse.

- Vi er i konkrete diskusjoner med alle de store kjedene i Tyskland, sier han til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere