RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-lillebror i boks med emisjon

Sist oppdatert:
Unoterte Repant, som utfordrer Tomra på panteautomater, har fått fulltegnet en emisjon. Her kan du se hva selskapet tror om omsetning, resultat og det tyske markedet fremover
Repant har fått fulltegnet en fortrinnsrettsemisjon mot eksisterende aksjonærer.

I fortrinnrettsemisjonen en rettet emisjon mot hovedaksjonæren Systemair AB, er det tegnet totalt 9.523.810 aksjer til kurs 1,05 kroner. Emisjonen er en oppfølging av avtalen fra i vår, da Systemair kom inn på eiersiden.

Emisjonen verdsetter selskapet til 90 millioner kroner før kapitalforhøyelsen.

Adm. direktør Niels Erik Andersen sier til iMarkedet at også kursen var satt i vår, og han mener den ville vært høyere hvis den hadde blitt fastsatt nå.

- Slik som vi vurderer utviklingen av selskapet, så mener vi det, ja, sier han.

Andersen sier at styret forventer en omsetning neste år på 40 til 50 millioner kroner. Da regner man med noe aktivitet i Tyskland, men primært i Skandinavia.

I perioden til og med juli i år var omsetningen 5,3 millioner kroner.

Andersen sier videre at man regner med et nullresultat neste år, mens resultat før skatt ved utgangen av juli i år var minus 15,6 millioner kroner.

Selv etter emisjonen som nå er gjort vil selskapet trenge mer kapital dersom veksten blir så stor som ventet, og Andersen sier at det er mest sannsynlig at dette blir hentet inn som egenkapital, men at lån også vil bli vurdert.

Styret har fullmakt til å gjøre emisjon, men det er ingen konkrete planer, opplyser han.

Tyskland rører på seg

Andersen sier at det er en klar utvikling i interessen på det tyske markedet.

- Forespørslene kommer mer direkte fra beslutningstagerne, og de er mer gjennomarbeidet. Tidligere var det mer sonderinger, sier han.

Andersen registrer at bråket fortsetter rundt den tyske panteinnføringen og EUs eventuelle innsigelser, men han påpeker at det EU eventuelt vil reagere på vil være spesielle forhold ved det tyske opplegget.

EU har allerede vurdert pantesystemene i Sverige og Danmark, og ifølge Andersen er det ingenting som tyder på at EU har innsigelser mot pant på generell basis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere