RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra ned 40 prosent

Sist oppdatert:
Tomra faller 40 prosent på Oslo Børs etter åpningen. Dermed må styreformann Jan Chr. Opsahl fronte enda et stortap, etter at milliarder ble radert bort i Tandberg før jul
Ikke før Opsahl & Co. har ristet av seg Tandberg-grusingen, i forbindelse med resultatvarselet i januar, kommer en ny skrell for denne sfæren. Opsahl er styreformann i både Tomra og Tandberg.

Tomra druste ned hele 40 prosent etter åpningen på Oslo Børs mandag. Til sammenligning falt Tandberg 5. desember fra 90 kroner til 44 kroner, noe som altså var mer enn en halvering, etter å ha nedjustert utsiktene for fjerde kvartal.

Tomras markedsverdi før mandagens fall var på 10 milliarder, og i Tandberg var verdien på 11,6 milliarder før fallet.

Det er avgjørelsen fredag i den tyske handelen og drikkevarebransjens styringskomité som er årsaken til kursmassakren. Komitéen ønsker ikke å gå for en Tomra-lignende løsning

Folketrygdfondet den store taperen

Den store taperen etter mandagens massakre er imidlertid ikke Opsahl; det er Tore Lindholt og Folketrygdfondet. Fondet hadde en eierandel i Tomra på hele 9,9 prosent.

Dermed er grovt sett 400 millioner kroner av verdien til fondet borte etter noen minutters børshandel mandag.

Ellers består aksjonærlisten til Tomra hovedsaklig av utenlandske investorer og fond.

Opp og ned

Mandagens børsfall for Tomra-aksjen er mye større enn det analytikerne hadde indiert på forhånd.

Dagens kursnivå må man langt tilbake for å finne i børslistene. Tomra-kursen har ikke vært så lav siden mai 1997. Aksjen nådde en foreløpige topp på 200 kroner mot slutten av 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere