RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-sjefen håper på tyske ordrer i februar/mars

Sist oppdatert:
Den tyske dagligvarebransjen ser ut til å gå mot et pantesystem basert på automater, og målet er å ha det oppe til 1. oktober. Tomra-sjef Erik Thorsen (bildet) håper at det betyr ordrer i løpet av februar/mars
Les også: Tomra: Tyskland går for automater

Det er nå kjent at en arbeidsgruppe nedsatt for å utrede ulike pantesystemer i Tyskland går for en løsning som innebærer bruk av automater som leser både formen på bokser eller flasker, samt en strekkode og en ekstra merking.

Adm. direktør Erik Thorsen i Tomra sier til iMarkedet at dette passer Tomra meget godt, og at dette er et velprøvd konsept som kan komme raskt opp å stå.

Målet i Tyskland er å ha et nasjonalt pantesystem operativt til 1. oktober.

Dersom dette systemet skal være betydelig automatisert, regner Thorsen med at man må begynne å se ordrer på panteautomater i februar/mars.

- Det er egentlig ikke så mye mer enn tiden og veien, sier han til iMarkedet.

Men Thorsen legger til at selv om målet er en betydelig grad av automatisering, er det ikke noe i veien for en god del manuell håndtering i begynnelsen.

Thorsen vil kommentere om han tror det kommer ordre i februar/mars, men legger til at han håper det.

Han vil ikke anslå hvor sannsynlig det er at arbeidsgruppens forslag blir akseptert av industrien, men sier at han regner med at man mener alvor med det arbeidet som er gjort i gruppen. - Vi regner jo med at de ikke leker butikk, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere