Tomra skuffer på marginene (Ny2)

Tross høyere inntekter enn ventet i fjerde kvartal, klarte ikke Tomra-sjef Erik Thorsen å innfri helt på driften og bunnlinjen. Han håper å slippe en EU-sak mot pant i Tyskland

19.05.08 00:56

Oppdatert med flere momenter fra presentasjon.Tomra fikk et driftsresultat på 91 millioner kroner i fjerde kvartal, mot ventet 94 millioner kroner ifølge estimater innhentet av TDN Finans.Konsernsjef Erik Thorsen opplyser på en presentasjon i ettermiddag at selskapet har tatt noe ekstrakostnader i kvartalet, samt at de har sett noe lavere marginer, spesielt i Brasil.Omsetningen var bedre enn ventet pg endte på 712 millioner kroner, som ifølge konsernsjef Thorsen skyldes en sterk avslutning i Europa. Det var ventet inntekter på 687 millioner kroner. De europeiske inntektene økte med 52 prosent i forhold til samme periode i 2002.Det er den store Coop-kontrakten i Sverige, samt en dobling av aktiviteten i Tyskland som trekker opp.De nordamerikanske inntektene falt med 9 prosent, blant annet på grunn av en streik i California som rammer aktiviteten ved over halvparten av selskapets innsamlingspunkter.Inntektene fra andre aktiviteter enn returmarkedet falt med 25 prosent.Resultat før skatt endte på 97 millioner kroner, mens det var ventet pluss 104 millioner kroner.Ingen EU-sak?

Thorsen sa på presentasjon at det etter det selskapet erfarer kan komme til å ikke bli noen EU-sak mot den tyske panten, slik EU har truet med.Dette vil i så fall være meget positivt for Tomra fordi det trolig vil åpne det store markedet knyttet til tysk bokspant en gang for alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.