RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-Thorsen kommenterer Tyskland

Sist oppdatert:
iMarkedet har spurt Tomra-sjef Erik Thorsen om situasjonen i Tyskland, etter at Tomra i går fikk en gjennombruddsordre. Her får du Tomra-sjefens siste vurderinger
Les også:
Tomra-konkurrent nær investor-løsning
- Signaleffekten viktigst for Tomra
Endelig tysk ordre for Tomra

Torsdag ettermiddag skrev iMarkedet om at Tomra har fått et gjennombrudd i det tyske markedet. Det er lavpriskjeden Netto som har bestilt panteautomater for sine butikker i Tyskland, Sverige og Danmark (se sak over).

- Hva slags automater er dette?

- Dette er automater som håndterer alle typer. Det er komplette systemer, sier en fornøyd Tomra-sjef Erik Thorsen til iMarkedet.

- Hvordan virker resten av markedet i Tyskland nå etter ferien?

- Det pågår fortsatt høy aktivitet med forsøk hos de enkelte aktørene. Lavpriskjedene ser på egne løsninger og Netto er et eksempel på det. Lidl og andre aktører aktører tester dette ut nå. Hva som blir utgangen er umulig å si nå. Vi tar en dag av gangen, men det er høy aktivitet, det er det, sier Thorsen.

For noen dager siden skrev iMarkedet at Tomras tøffeste konkurrent i Tyskland, Prokent, har finansielle problemer. Den tyske panteautomat-produsenten må i løpet av kort tid få på plass nye eiere etter at de forrige kastet kortene.

- Prokent måtte få inn nye investorer. Påvirkerer dette Tomra ute hos kundene i Tyskland?

- Jeg ser ikke bort fra at det er en tankevekker for enkelte at de ikke har orden på økonomien. Det har imidlertid ikke hatt noen betydning så langt, sier Thorsen.

Og han fortsetter:

- Jeg tror det løser seg for dem i disse tider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere