RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-Thorsen lover flere oppkjøp (Ny)

Sist oppdatert:
Miljøteknologiselskapet Tomra, med Erik Thorsen i spissen, punger ut 175 millioner svenske kroner for et svensk resirkuleringsselskap. Thorsen lover flere oppkjøp. Her er hans kommentarer
(Ny: Korrigert etter andre mellomtittel)

I en børsmelding tirsdag melder Tomra at de kjøper det svenske selskapet Orwac for 175 millioner svenske kroner på gjeldfri basis. Det svenske selskapet utvikler resirkuleringsteknologi innen papir og kartong.

Oppkjøpet av det svenske selskapet fra investeringsselskapet Axeti er det andre fra Tomra på drøyt 6 måneder. Til iMarkedet.no sier Thorsen at oppkjøpstakten skal holdes oppe videre.

- Jeg vil ikke utelukke at vi ser på det. Men, det er ingen kortsiktige planer, sier Thorsen til iMarkedet.no.

Flat omsetningsvekst

I meldingen skriver Tomra at det kan komme ytterligere betalinger i størrelsesorden 20 millioner svenske kroner, avhengig av resultatet til selskapet i 2005 til 2006.

Til iMarkedet.no sier Thorsen at det svenske selskapet han nå kjøper har hatt en flat omsetningsutvikling. Gruppen hadde en omsetning på 282 millioner svenske kroner i 2003. Ifølge Thorsen vil omsetningen i 2004 havne på 280 millioner kroner, med en driftsmargin på i underkant av 10 prosent, eller rundt 25 millioner svenske kroner.

Dermed prises Orwac i oppkjøpet til 0,62 ganger omsetningen og 6,9 driftsresultatet.

Thorsen påpeker overfor iMarkedet at Tomras kontantposisjon var på rundt 900 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, slik at oppkjøpet ikke vil være noe problem å finansiere gjennom egen kontantbeholdning.

Fortsetter satsingen utenfor pantemarkeder

Orwak Group AB eies i dag av Axenti Holding AB, og har hovedkontor i Sverige. Selskapet er en ledende leverandør av volumreduksjonsløsninger for gjenvinnbart materiale som papp, papir og plast. Selskapet har virksomhet i mer enn
tretti land.

Orwak Groups viktigste datterselskaper er AB Orwak, Presona AB og AB Morinders Verkstäder. Gruppen hadde en omsetning på 282 millioner svenske kroner i 2003, heter det i meldingen.

- Gjennom oppkjøpet av Orwak Group bekrefter Tomra sin strategi om å styrke selskapets satsing på miljøteknologi og løsninger for ikke-pantmarkeder, skriver selskapet.

Og det heter videre:

- Endelig oppgjør som skal betales for aksjene i Orwak Group, vil være avhengig av nettogjeld per 31. desember 2004. Nettogjeld vil endelig fastsettes gjennom en revisjon. Den effektive datoen for transaksjonen vil være 1. januar 2005 og overtagelse ventes gjennomført i februar 2005.


iMarkedet.no kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere