RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-Thorsen tror fortsatt på 1. oktober

Sist oppdatert:
Tomra-sjef Erik Thorsen tror ikke på noen utsettelse av nytt nasjonalt pantesystem i Tyskland
Les også denne saken:

Tysk industri planlegger "kamikaze-aksjon" mot pant

iMarkedet meldte mandag morgen at tyske handelsbedrifter planlegger det som kalles en "kamikaze-aksjon" mot panteinnføring. Planen er å fjerne engangsemballasje fra hyllene for på den måten å stanse panteinnføringen.

Spørsmålet for Tomra-investorene og Tomra er om trusselen om "kamikaze-aksjonen" fører til ny utsettelse av innføringen av nasjonalt pantesystem i Tyskland. Denne er planlagt innført fra første oktober 2003.

Tyder ikke på utsettelser

Tomra-sjef Erik Thorsen mener at det ikke er noe som tyder på nye utsettelser ennå.

- Hverken signaler fra myndighetene eller forberedelsene til industrien tyder på noen utsettelse, sier Thorsen til iMarkedet.

Han viser til at det i dag (mandag) er møter mellom myndighetene og industrien.

- Det er kanskje noe mer klarhet etter dette møtet, mener Thorsen.

Tomra-sjefen mener at den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin har vært meget klar mot en kampklar tysk dagligvarebransje og industri.

- Trittin har vært standhaftig, sier Thorsen til iMarkedet.

Thorsen sier forøvrig til iMarkedet at det ikke nødvendigvis er er slik at det vil være på plass så mange panteautomater i Tyskland før innføringen av det nasjonale pantesystemet.

- Man trenger ikke så fryktelig mange automater for å innføre dette (nasjonalt pantesystem red. anm.), sier Thorsen til iMarkedet.

Uansett sent ute

Kjedeaktørenes koordinerte aksjon for å fjerne engangsemballasje fra hyllene, og å få andelen returflasker over en grense på 72 prosent, som er blitt satt av tyske myndigheter, ventes uansett å være sent ute.

Organisasjonen Deutschen Umwelthilfe (DUH) mener at "kamikaze-organisasjonen" først får effekt fra 2006. Andelen vil ikke kunne komme over 72 prosent i år, og den offisielle andelen for neste år vil først være klar 15 måneder etter utgangen av året

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere