RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra: Tysk trend understøtter pantesannsynlighet

Sist oppdatert:
Tyske butikker som har tatt ut engangsflasker og bokser fra sine hyller, taper markedsandeler. Det er godt nytt for Tomra, fordi det trolig minsker muligheten for at andelen returgods øker så mye at panten blir fjernet - noe som er skrekkscenariet for Tomra
Da det ble innført pant på engangsflasker og bokser i Tyskland fra nyttår, var det på grunnlag av at andelen returflasker var for lav i forhold til fastsatte mål.

En del butikker svarte på panten med å fjerne engangsflasker og bokser fra sine hyller, nærmest som en protest.

Dette kunne tenkes å medføre at andelen returgods kom over målet, og at grunnlaget for pant dermed forsvant.

Men det ser ikke ut til å skje, ifølge en artikkel i bransjebladet Lebensmittelzeitung, som mener butikkjeder som har beholdt engangsemballasje, som Rewe, tjener på dette i forhold til sine konkurrenter.

- På grunn av omsetningsfall og endringer i markedet, blir mange butikkeiere nå bevisst på at man ikke kommer utenom engangsemballasje, sier en mineralvannsprodusent til Lebensmittelzeitung.

Fredag ble det også kjent at butikk-kjeden Wal-Mart tapte saken i Berlin-domstolen. Wal-Mart trues med bøter hvis ikke de etterfølger pantedirektivet som ble innført fra nyttår, skriver Netzeitung.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere