RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra: Tyskland går for automater

Sist oppdatert:
Et tysk toppmøte om pant setter en frist til midten av februar for å komme opp med et kompromiss. Samtidig foreslår industriens arbeidsgruppe et system basert på panteautomater, altså midt i blinken for Tomra
Søndag sendte miljøvernminister Jürgen Trittin i Tyskland ut en pressemelding om et toppmøte mellom politikere på føderalt og delstatsnivå, hvor man setter en frist til midten av februar for å komme frem til en kompromiss mellom de ulike politiske nivåene rundt endringer i det såkalte forpakningsdirektivet.

Diskusjonen går blant annet om hvorvidt kartonger skal omfattes av direktivet.

Går for automater
Samtidig har en arbeidsgruppe som arbeider med utforming av et pantesystem, foreslått å gå for en løsning som omfatter panteautomater, melder magasinet Spiegel.

Forslaget går ut på at bokser og flasker merkes med en strekkode, som leses av en scanner i panteautomater, altså det samme systemet vi har i Norge - og midt i blinken for Tomra.

Det har vært en viss usikkerhet om hvorvidt gruppen ville åpne for andre, mer manuelt baserte systemer, som ville passet Tomra dårligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere