Gå til sidens hovedinnhold

Tomt for flaskevann i butikkene

Teknisk svikt hos Vann- og avløpsetaten gjør at Ringnes opplever stor etterspørsel.

- Når vannkvaliteten er dårlig, merker vi med en gang at hyllene i butikkene tømmes. Selv om denne siste vannkrisen i Oslo ikke har vart så lenge, har jeg selv vært i butikken og sett at det har vært tomt for Imsdal-vann.

Det sier kommunikasjonsdirektør hos Ringnes, Nikolay Bruusgaard, til Nettavisen.

Stor pågang

Kokeanbefalingen av vann fra Oslo kommune kom tirsdag og gjelder til og med torsdag for hele Oslo og Ski.

- Jeg har ikke noen tall på dette, men pågangen fra butikkene har vært stor. Dette er jo en kort vannkrise, men vi prøver å få ut mest mulig ut til kundene. Vi gjør det vi kan for å fylle opp hyllene.

Udesinfisert vann ble sendt ut på Oslos vannett fra mandag klokken 10.00. Feilen ble først oppdaget tirsdag morgen i 08-tiden. Det er dermed produsert udesinfisert vann i 22 timer.

Friskmeldt

Ifølge smittevernoverlege Tore W. Steen var vannkvaliteten inn til anlegget fra Maridalsvannet god i denne perioden. Den siste uken er det ikke påvist bakterier i noen av prøvene fra råvannet.

Glippen ved Oset vannrenseanlegg ser ikke ut til å ha fått helsekonsekvenser i hovedstaden. Til NTB sier Steen at han ikke kan utelukke at noen har fått magebesvær, men det har ikke kommet inn meldinger som tyder på dette.

Kokeanbefalingen gjelder ut dagen torsdag. Dette er fordi det fortsatt kan være noe vann igjen i ledningsnettet fra den perioden vannet ikke ble desinfisert.

Interessante salgstall

Uansett har anbefalingen om å koke vannet fått mange til å kjøpe vann på flaske.

- Denne gangen er det snakk om en tidsbegrenset krise, så da kan vi tydelig se hvordan vannsalget har vært. Salgstallene får vi fra butikkene og de er ikke her hos oss før det har gått noen dager.

Hvilke bydeler som har kjøpt mest vann de siste dagene, kan heller ikke Ringnes sjekke før det har gått noen dager.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget