*Nettavisen* Nyheter.

Tone strålte på Slottet

Foto: Cornelius Poppe (scanpix)

Ankom gallamiddagen i lekker kjole fra Leila Hafzi.

15.10.10 15:48

(SIDE2): Mange ble nok overrasket over at Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie var invitert til torsdagens gallamiddag på Slottet.

Under den tradisjonelle paradeankomsten kom samboerparet hånd i hånd. Begge, som seg hør og bør, kledt i lekre gallaantrekk.

Kjole fra Leila Hafzi
Damli Aaberge strålte i en lilla kreasjon, signert den norske designeren Leila Hafzi. Den dypt utringede kjolen kledte den vakre artisten svært godt, og i hånden bar hun en lekker veske fra Louis Vuitton. Hennie hadde selvfølgelig også dresset seg opp for anledningen. Han var lekkert kledt i en tradisjonell kjole og hvitt.

Gjester med tilknytning til Sveits
Damli Aaberge og Hennie var blant 200 personer som hadde blitt invitert til den offisielle middagen. Blant gjestene kunne man se både Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme, Frederic Hauge og en rekke statsråder.

Kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, vil ikke uttale seg spesifikt om hvorfor Damli Aaberge og Hennie var blitt invitert, men forklarer på generelt grunnlag hvem som inviteres til slike offentlige middager.

-Til gallamiddager i forbindelse med statsbesøk inviterer Kongen og Dronningen gjester fra norsk samfunns- og kulturliv. Det inviteres fortrinnsvis gjester som har en form for tilknytning til det landet som vi har besøk fra. Slottet uttaler seg ikke om hvorfor enkeltpersoner er invitert. forklarer Hagen til Side2.

Hagen kan videre opplyse om at gjestelisten utarbeides i samarbeid med Utenriksdepartementet.

Lysshow
I anledning gallamiddagen, som var til ære for det sveitsiske kongeparet, ble Slottet torsdag kveld projisert med bilder av den sveitsiske lysmesteren Gerry Hofstetter.

Den sveitsiske presidenten Doris Leuthard kom til Oslo torsdag formiddag. Sammen med ektemannen Roland Hausin skal det sveitsiske statsoverhode tilbringe to dager med kongelige og politiske ledere i Norge.

Besøket fikk derimot ikke den beste starten. For da kongeparet torsdag formiddag tok imot det sveitsiske presidentparet på Slottsplassen presterte forsvarets stabsmusikkorps å spille feil nasjonalsang.

Les hele saken: Her spiller de feil

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.