Det kommer fram i en protokoll fra styremøtet i partiet torsdag, som VG har fått sett innholdet i.

Dermed leder kunnskapsminister Tonje Brenna kampen mot tidligere arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik om å bli nestleder i partiet, skriver avisen.

Gunnar Stavrum: Brenna må ta mange skritt til høyre

Arbeiderpartiets landsmøte går av stabelen 4. til 6. mai.

Landsmøtet skal behandle flere politiske og organisatoriske saker, samt velge sentralstyre.

Trøndelag Ap går også inn for å gjenvelge resten av partiledelsen. Det betyr at den eneste endringen de ønsker, er at Brenna inntar posten Tajik trakk seg fra i mars 2022, melder NTB.

På sentralstyrenivå vil de ha gjenvalgt to av sine egne: helseminister Ingvild Kjerkol og fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Les også: – Jeg har lyst til å bli nestleder

Noen ledende Ap-politikere har tatt til orde for at både Brenna og Tajik bør inn i partiledelsen:

– Jeg mener at det må være plass til to så dyktige politikere som Tonje Brenna og Hadia Tajik i partiets ledelse. Det håper jeg valgkomiteen også ser, uttalte Trine Sundnes til avisa Vårt Land torsdag. Hun er valgt inn på Stortinget fra Oslo og har tidligere vært leder for LO-forbundet Handel og Kontor.

Et slikt forslag vil skyve ut Bjørnar Skjæran og kan også medføre at partisekretær Kjersti Stenseng må ut, på grunn av regler om kjønnsbalanse.

Denne ideen stiller altså ikke partilaget i Trøndelag seg bak.

Trøndelag har hele 42 av de 300 delegatene ved landsmøtet. Fra før har Brenna fått støtte fra blant andre sitt eget fylkeslag i Akershus, og hun har ifølge VGs anslag 94 delegater i ryggen, melder NTB.