I finalen møttes Tonje Frøystad Garvik og Kjetil Nørstebø (28) til en kunnskapskonkurranse, og det var jevnt hele veien.

Det siste spørsmålet var et ekstra utslagsspørsmål, hvor Garvik svarte rett på når første verdenskrig ble avsluttet i 1918. Hun svarte 11. november, og kunne dermed juble over å ha vunnet årets Farmen, og en hytte og bil til en verdi av over 1,5 millioner kroner.

Elleve uker med konkurranse og intriger

I over to måneder har deltakerne konkurrert mot hverandre på Gjedtjernet gård i Finnskogen, og 29-åringen var helt satt ut etter seieren.

Les også: Dette er årets Farmen-deltakere

– Dette er helt surrealistisk. Jeg ser at alle ser på meg og er kjempefornøyde med innsatsen min, men jeg lurer selv på hva jeg har gjort. Det er veldig gøy, sier Garvik til TV 2.

29-åringen fra Ulsteinvik fikk raskt et kyss fra kjæresten Lene Sleperud, som også var en av deltakerne. Hun endte til slutt på en fjerdeplass i konkurransen.

Stemningen var god blant deltakerne i finalen, men det var stor dramatikk i kulissene i dagene før finalen. Kjetil Nørstebø mente at det var juks i finalen, og skal ha bedt om en ny finale.

Les også: Farmen-deltaker ut mot TV 2: - Finalejuks

Tilbakeviser påstander om juks

28-åringen fra Uvdal var også rasende like etter finaleavgjørelsen. Han skal ha løpt rett til skogs og ikke kommet tilbake, ifølge Laagendalsposten (bak betalingsmur).

– Vi er jo i ei boble når vi er der inne. Og jeg har så klart vært med på noe av det. Man er villig til å gå veldig langt for å få informasjon. Men det er der inne, og har ikke noe med den virkelige verden å gjøre, sier Nørstebø til Laagendalsposten.

Han skal ha ment at motstanderen fikk servert spørsmål og svar, noe TV 2 tilbakeviser.

– Så langt vi har klart å kartlegge bevegelsene til den Strix-ansatte Kjetil mener skal ha gitt spørsmål og svar til Tonje, så var vedkommende inne på gården i 2 minutter med smertestillende til Tonje på finaledagen.

- Hun var ikke alene på gården med Tonje da, og hadde heller ikke sett finalespørsmålene på dette tidspunktet. Etter det var hun ikke alene med noen av finalistene. Basert på de undersøkelsene vi har foretatt, er det altså vår konklusjon at påstandene om finalejuks er grunnløse. Vi finner ingen beviser for at noe galt har skjedd, sier TV 2s presseansvarlig for Farmen, Alex Iversen, til Laagendalsposten (bak betalingsmur).

HTML EMBED
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));