*Nettavisen* Nyheter.

Tony Blairs informasjonsdirektør går av

Tony Blairs nærmeste medierådgiver Alastair Campbell går av melder 10 Downing Street. I Mediaguardian kan du lese hans egen versjon om hvorfor.

20.06.08 11:05

Avgangen ble kunngjort dagen etter at Storbritannias statsminister vitnet for komiteen som gransker selvmordet til våpenekspert og regjeringsrådgiver David Kelly.

Allerede mot slutten av juli meldte BBC at Campbell kom til å gå av, men ifølge den britiske statskanalen ville han ikke tre tilbake før han ble frikjent av den uavhengige granskingskommisjonen til lord Hutton. Kommisjonen undersøker omstendighetene rundt dødsfallet til spesialrådgiver Kelly.

Den gang avviste den britiske statsministerens kontor meldingen som nok et eksempel på BBCs hang til sladder og ryktespredning.

Uansett kom timingen på hans kunngjøring overraskende, siden Kelly-høringen ennå ikke er avsluttet.

Campbell har arbeidet som Blairs informasjonsdirektør siden 1994 og ble regnet som en av regjeringens viktigste rådgivere. Han var blant annet sentral i informasjonsarbeidet forut for krigen i Irak.

I en kunngjøring sier Campbell at avgangen om å gå av i sommer ble bestemt allerede 7. april i år. Tony Blair bekrefter i en uttalelse at han har visst om medierådgiverens planer lenge.

Campbell er tidligere politisk redaktør i tabloidavisen Daily Mirror og har ønske om å returnere til journalistikken, skriver Mediaguardian.

Her er hele Campbells uttalelse i forbindelse med avgangen

Her er Tony Blairs uttalelse i forbindelse med avgangen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.