*Nettavisen* Nyheter.

Top Model trekker seg

Frøydis Elvenes (18) trekker seg fra utenlandskontrakten hun vant i fjorårets Top Model. Les stort intervju.

24.04.06 20:28

(SIDE2): Frøydis Elvenes vant fjorårets runde av Top Model, og fikk dermed en ettårskontrakt med Paris’ største modellbyrå, Marilyn Agency. Men 18-åringen reiser ikke utenlands for å jobbe.

- Jeg har trukket meg, men fortsetter å jobbe som modell i Norge, sier Frøydis.

- Man må ha visse mål i utlandet. Jeg er fornøyd nå og vil heller ta vare på helsa.

  • Se bildespesial nederst på siden.

Vil ikke sulte
Da Frøydis var med i TV-serien fikk hun beskjed av dommerne at hun måtte slanke seg. Hun tenkte «herregud, er ikke jeg tynn nok?». I ettertid har hun sett på bilder av ulike modeller og tenkt at sånn vil hun ikke se ut.

Men 18-åringen forteller likevel at bransjen ikke er så ille som mange tror, og gir eksempler fra da hun var i Milano på ulike byråer og så jenter som spiste de feiteste pizzaene. Hun påpeker at det er mange modeller som er naturlig tynne og har høy forbrenning, og mener at modellivet passer best for de som er smale av natur.

OM SEG SELV:

Personlighet?

- Rar, klumsete og spontan.

Hva gjør deg glad?

- Musikk, venner, kjæresten min og god mat.

Hva gjør deg trist?

- Når søte små hundevalper eller katter dør. Jeg skriker av å se på Animal Planet. Det rare er at når ingen andre gråter, da kan jeg gråte.

Din fridag?

- Masse mat, masse soving, masse TV. Jeg er så slapp at det er helt jævlig!

Beste med våren?

- Is!

- Jeg vil ikke sulte. Jeg hetser ikke motefolka i Paris, sier hun, men tok avgjørelsen etter at blant annet legen sa at det ikke var lurt av henne å gå ned mer i vekt.

Angrer ikke
Frøydis synes ikke det var tungt å gi opp. Hun har aldri hatt en drøm om å bli modell, men kastet seg ut i det mest for moroskyld.

-Føler meg ræva som får den muligheten og takker nei. Men de som hadde vært i mine sko hadde forstått, sier hun.

Flyttet hjem
Side2 prater med Frøydis på telefon fra Narvik. Hun har flyttet tilbake til hjemstedet for å bo nærmere kjæresten, de har vært sammen i over to år.

Etter tiden i Top Model har Frøydis hatt mange oppdrag her i Norge. Hun har gått ulike moteshow og også gjort en del moteserier for flere magasiner. Hun stilte blant annet opp i FHM, på tross av uttalelse i VG om at hun ikke ville gjøre det.

- Jeg gjør det jeg har lyst til. Det var en god fotograf og jeg visste at det ikke skulle bli vulgært.

- Helt forferdelig
Frøydis skal som nevnt fortsettet å jobbe som modell i Norge og er veldig glad for erfaringene fra TV-serien.

-Nå tenker jeg mer på hvordan jeg ser ut. Før kunne jeg ikke kle meg, når jeg ser tilbake på bilder tenker jeg det ikke burde vært lov- helt forferdelig, sier hun og ler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hardt arbeid
Årets sesong av Top Model er i full gang, nå er det bare to norske jenter igjen, som konkurrerer mot de svenske og danske deltakerne.

Frøydis mener det er viktig for deltakerne å finne ut om det er dette de virkelig har lyst til, for det er forferdelig hardt arbeid, mener hun. Men om de finner ut at de liker det, så kan de vente seg en artig verden og mye spennende. Hun har ikke noen spesielle råd til deltakeren, men påpeker at om de har noe mellom øra, så ser de hvem de skal menge seg med og ikke.

Om fremtiden
Torsdag begynte Frøydis å jobbe i barnehage, noe hun skal gjøre fram til høsten. Deretter skal hun fortsette på sisteåret på medieskolen. Hun har en drøm om å bli fotograf.

- Eller jeg har vel egentlig ikke en drøm om det heller, sier hun og ler.

Tidligere Lørdagspraten:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.