RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppanalytiker tilbake med klar Yara-anbefaling

Sist oppdatert:
Lave kornlagre og høye amerikanske gasspriser gjør at fremtiden ser lys ut for gjødselgiganten Yara, mener Handelsbankens analytiker Anne Gjøen, som starter dekning av gjødselgiganten med en krystallklar kjøpsanbefaling
I sommer startet den kjente og dyktige analytikeren Anne Gjøen, som har fått flere utmerkelser for sine analyser innen oljesektoren, som analytiker for Handelsbanken.

Det første selskapet hun har startet dekning av er gjødselgiganten Yara, som hun også hos sin tidligere arbeidsgiver Alfred Berg var positiv til. Gjøen starter dekningen med en klar kjøpsanbefaling.

Gode utsikter

- Markedsutsiktene for gjødsel for resten av dette årtiet ser bra ut, takket være lave lagre og høye amerikanske naturgasspriser. Vi tror Yaras verdivurdering bør reflektere sterke utsikter til vekst fremfor risiko for en syklisk nedtur, skriver Handelsbanken i den ferske analysen iMarkedet.no har fått tilgang til.

De lave kornlagrene trekkes frem av Handelsbanken som hovedriveren for gjødselmarkedet, og de forventer at markedet for nitrogengjødsel vil bli etterspørselsdrevet i årene som kommer.

Dessuten har Yara vokst med 4,2 prosent volummessig de siste 10 årene, mens markedet har steget med halvparten.

Nedsidebeskyttelse

Men denne veksten kommer ikke til uttrykk i verdsettelsen av aksjene til Yara i markedet, der faren for en syklisk nedtur for gjødselmarkedet.

- Med nøkkelindikatorer som peker til en fortsatt sterk etterspørsel, ser vi ikke stor risiko for en syklisk nedtur i det mellomlange perspektiv. Den signifikante nedstrømsoperasjonen til Yara i forhold til konkurrentene gir dessuten beskyttelse på nedsiden, da dette er et område med stabile marginer, skriver Handelsbanken i analysen.

Dessuten peker Handelsbanken på at prisingen av Yara er attraktiv i forhold til konkurrenter.

Mens Handelsbanken diskonterte kontantstrømsmodell peker på en fair value per aksje på 134 kroner handles konkurrentene på multipler som burde tilsi en pris per Yara aksje på 133 kroner, skriver meglerhuset som har 130 kroner som kursmål på Yara.

Oppsummering

Meglerhus: Handelsbanken
Aksje: Yara
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 130 kr
Dato: 30.08.2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere