RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppartister+plateslipp+Petre=Sant

Sist oppdatert:
NRK Petre kjører en konsertserie hvor radiokanalen fronter toppartister i forbindelse med plateslipp. Musikksjef Håkon Moslet sier de er bevisste uavhengighet og promo-problematikken.

Ved høstlanseringen mot slutten av forrige måned uttalte musikksjefen at det er viktig at NRK Petre forblir Petre.

- Vi må passe på at vi ikke blir en 30-årskanal. Det er veldig typisk for de unge Public Broadcasting Service-kanalen at de vokser med programlederne, fortalte musikksjef Håkon Moslet til Propaganda.

Han opplyste at av 126 timer med musikk i uken, er 40 timer uformatert, det vil si at programlederne plukker ut sine egne låter.

Radiokanalen, som er NRKs ungdomsalibi, har de siste ti årene bygd et renommé som radiokanalen der uetablerte artister får sjansen til å vise frem musikken. Moslet mener at Petre vil fortsette med det, men samtidig satser han på godt etablerte stjerner i skikkelige promostunts.

Det norske toppbandet Big Bang slapp for to uker siden sitt nyeste doble konsertalbum. I premieren på "Petre Sessions", som inngår som endel av "MusikkMisjonen", var Big Bang hovedattraksjon. De første to ukene på VGs "Topp 40" har det doble albumet toppet listen.

NRK vil fronte et etablert stjerneband hver 14. dag i Petre Sessions. Bandet blir intervjuet og får lov til å spille live for 60 mennesker i Studio 19 på Marienlyst.

Onsdag den 24. september kommer skotske Travis til NRK Petre. Bandet er i Norge for å presentere sin fjerde studioplate som slippes 13. oktober.

Timingen er glimrende både for artister og plateselskap. Petre Sessions kan dermed lett sees på som et sted hvor man får gratisreklame.

- Jeg skjønner problemstillingen, men det er den redaksjonelle avgjørelsen bak som er avgjørende. Travis er et av de beste bandene i Europa de siste årene og har selvsagt kjempestor interesse for oss, sier Moslet som tidligere var musikkanmelder i Dagbladet.

I mange år har kulturanmeldere i mediene blitt beskyldt for å løpe både bok- og musikkbransjenes ærend, uten å ha den kritiske distansen som journalister på andre felt hevder å inneha.

- Det å gjøre promo for artistene kan jo ha en slagside, men valgene er basert på våre egne vurderinger hvor vi selv tar initiativet. Det er selvfølgelig at jeg i forhold til min bakgrunn er obs på slike ting, vi satser mye på å opererere uavhengig av platebransjen, mener han.

- Vi må til enhver tid passe på å ikke havne i lomma på platebransjen. Hos oss står musikken veldig i fokus, Petre er ikke interessert i alt det andre jåleriet og den støyen som musikkbransjen fører med seg, sier Moslet.

Han sier det er et bevisst valg å ikke fronte uetablerte artister i "Petre Sessions".

- Vi skal ha de beste og mest elskede artistene i Norge. Vis meg det bandet som kommer rett ut av øvingslokalene og fikser én time live med direktesendt radio.

Moslet har ikke resten av høstens artistliste klar og er heller ikke sikker på om NRK kommer til å utnytte disse konsertene kommersielt. Det krever i tilfelle nye forhandlingsrunder med rettighetsinnehavere.

Han sammenligner Petre-konsertene med de legendariske John Peel-konsertene på BBC.

- Det er selvsagt ikke helt fjernt for oss å gi ut en samleplate med de beste opptakene, men da må vi gå nye runder. Vi har ingen opsjoner i kontraktene på dette, sier han til Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere