RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppbyråkrat arrangerte privat fylle-eksperiment

Her ved Kriminalomsorgens utdanningssenter i Oslo foregikk skjenkingen av studentene. Avdelingsdirektør i justisdepartementet Andreas Skulberg (innfeldt) testet om en sportsdrikk som familien selger privat, har virkning mot fyllesyke,
Her ved Kriminalomsorgens utdanningssenter i Oslo foregikk skjenkingen av studentene. Avdelingsdirektør i justisdepartementet Andreas Skulberg (innfeldt) testet om en sportsdrikk som familien selger privat, har virkning mot fyllesyke, Foto: Helge Høifødt / Linn Cathrin Olsen (Wikimedia / NTB Scanpix / Montasje Nettavisen)
Justisbyråkrat skjenket 20 unge fengselsaspiranter  der de mot betaling drakk vodka til de hadde 1,6 i promille.

Bak fylleforsøket sto en avdelingsdirektør i Justisdepartementet.

Avdelingsdirektøren inviterte fengselsstudentene til å drikke seg fulle for å teste om en sportsdrikk som familien selger privat, har virkning mot fyllesyke, skriver VG.

Selv ønsker ikke avdelingsdirektøren å kommentere saken overfor avisen, men kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i departementet understreker at direktøren ønsker å opptre med ryddighet og at han derfor ber om forståelse for at han avventer med å kommentere saken til den er ferdig behandlet.

Til sammen 20 mannlige aspiranter sa ja til å delta i den eksperimentelle studien. Det ene fylleforsøket ble gjennomført 7. september ved Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS) i Oslo. Det andre forsøket ble uka etter flyttet til et annet sted sentralt i Oslo etter at KRUS mente det var uheldig at skolens lokaler ble benyttet til fylleforsøket.

I det ene forsøket fikk studentene alkohol som inneholdt fosfat, det samme som finnes i Skulberg-familiens sportsdrikk. Den andre dagen inneholdt drikken et narrestoff. Studentene fikk inntil 4.000 kroner i kompensasjon for å delta i studiene.

Ledelsen i Justisdepartementet bekrefter at det er opprettet personalsak mot direktøren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere