Gå til sidens hovedinnhold

Toppbyråkrat kritiserer egen arbeidskultur

Oslo (NTB): Avdelingsdirektør Eivind Tesaker i Kulturdepartementet mener departementene får gjort mindre enn før.

- De som faktisk ønsker å se resultater av det de gjør, vil velge seg andre arbeidsplasser, sier Tesaker til Aftenposten.

I torsdagens avis bidrar han med kronikken "Hvorfor ting tar tid" der han gir et innblikk i de omstendelige prosessene innad i byråkratiet. Mens antall ansatte øker, har effektiviteten gått ned de siste årene. Frykten for å få kritikk fører til handlingslammelse. Tesaker beskriver en utvikling der organisering og administrasjon får stadig større plass, beslutningsprosesser tar lengre tid, mens faktiske vedtak og resultater synes mindre viktig.

- Jeg har jobbet i staten stort sett hele mitt arbeidsliv. Jeg har hatt en trygghet på at det vi gjør er konstruktivt, og har alltid argumentert mot fordommene mot byråkratiet. I dag kan jeg ikke gjøre det slik som før, sier Tesaker.

Mens han er bekymret for mangelen på handlekraft og håper på debatt rundt temaet, ønsker verken statsminister Jens Stoltenberg (Ap), kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) eller statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) å uttale seg.

Kristin Berge, departementsråd i Kulturdepartementet, sier at hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen og at slike diskusjoner skal føres internt i departementet. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?