RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppdesigner død

Sist oppdatert:
Den italienske designeren Gianfranco Ferre (62) døde søndag.

(SIDE2): Gianfranco Ferre, kjent for tittelen «arkitekten av mote», for sin struktur og banebrytende arbeid ved Christian Dior, døde søndag.

Designeren ble brakt til sykehuset San Raffaele i Milano fredag, på grunn av en kraftig hjerneblødning. Sykehuset og Ferres familie meddeler at han døde søndag natt, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Vil bli savnet
Kondolanser fra kjente designere har strømmet inn etter at nyheten om hans bortgang ble kjent.

Giorgio Armani sier han lenge har beundret Ferres kunstneriske og intellektuelle arbeid.

- Når jeg tenker på Gianfranco Ferre, er det første jeg tenker på verdighet, sinnsro og følelsen av ansvar som han viste gjennom sitt arbeid, sier Armani.

- Ferre representerte det øverste nivå av stil, av håndverk, av kreativitet. En ekte artist og en vakker person som vil bli savnet av hele moteverdenen, sier Roberto Cavalli.

Gjennombruddet
Gianfranco Ferre startet karrieren som smykkedesigner, for deretter å begynne med klær. Hans uoffisielle tittel som italias arkitekt av mote kom etter hans eksamen i bygningskunst i 1969 ved Milan's Polytechnic Institute. Dette inspirerte også hans design.

Han startet sitt eget selskap i midten av 1970-tallet, men det store gjennombruddet kom i 1989, da han ble sjefsdesigner ved Christian Dior.

Ferre ble ved Dior fram til 1996, deretter returnerte han til Milano for jobbe med sin egen herre - og kvinnekolleksjon. Ferres stil var basert på enkle og strukturerte linjer, og den hvite blusen ble et av hans varemerker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere