RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppen nådd for dansk sokkel?

Sist oppdatert:
Danske Mærsk olie & Gas mener at produksjonstoppen er nådd for dansk sokkel. Synet deles ikke av danske myndigheter.
- Den aktuelle utfordring for Mærsk Olie på dansk område er først og fremst å sikre en fortsatt effektivutvinning av olje og gass fra DUC’s felter. Produksjonen må under alle omstendigheter forventes å avta i årene som kommer, men vår oppgave er at motarbeide det alt det vi kan, sier underdirektør Anders Würtzen, Mærsk Olie & Gas til Dagbladet Børsen tirsdag.

I 2006 producerede Dansk Undergrunds Consrotium 106 millioner fat råolje på dansk sokkel i Nordsjøen. Det var et fall på 6 prosent sammenlignet med 2005.

Ifølge Børsen er ikke de danske myndighetene representert ved Energistyrelsen helt enige i Mærsk vurdering.

- Det er riktig at DUC’s produksjon falt siste år, blant annet fordi de hadde noen nedstengelser, som tok lengre tid enn forventet. Men vi blir ikke forbausede hvis det kommer en topp til om fire-fem år, når det kommer ny teknologi til rådighet som kan forøke produksjonen fra feltene, sier kontorsjef Søren Enevoldsen i Energistyrelsen til den danske nærignslivsavisen.

Mærsk Olie & Gas er operatør for Dansk Undergrunds Consortium (DUC). Konsortiet hadde produksjon på 12 felter i den danske delen av Nordsjøen i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere