RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppet Hitec til VM i lagtempo

(Team Hitec Products)
Sist oppdatert:
- Aldri før har vi stilt med så sterkt lag, sier Karl Lima.

Søndag 22. september starter sykkel-VM i Firenze med lagtempo. Her representerer rytterne både på herre- og damesiden sine respektive profflag.

Norske Team Hitec Products UCK har som mål å utfordre verdenseliten i disiplinen.

På laget er Thea Thorsen og Cecilie Gotaas Johnsen, som også representerer Norge individuelt på tempo. Svenske Emilia Fahlin, danske Julie Leth og italienerne Rosella Ratto og Elisa Longo Borghini kompletterer Hitec-laget.

I Firenze vil de regjerende mesterne fra Team Specialized-Lululemon måtte tåle et stort favorittstempel. Også Orica-AIS, Rabobank-Liv Gant og DTPC Honda Team (som støttes økonomisk av Bradley Wiggins) vil være med i medaljekampen.

- Målet vårt er en topp 5-plassering på lagtempo, klargjør Karl Lima overfor procycling.no.

- Hvilke vurderinger ligger bak laguttaket?

- Emilie Moberg var veldig aktuell for oss. Hun har kjørt alle de tre lagtempoene fram til nå, og opprinnelig skulle ikke Elisa Longo Borghini kjøre. Da hun ombestemte seg, var alle enige om at vi måtte ta med en så sterk rytter.

Hitec har nå lagtempolaget med unntak av de to norske på plass under etapperittet Giro dello Toscana.

- Cecilie, Julie og Thea drar til Frankrike for å kjøre Chrono Champenois på søndag. Deretter drar de videre til Toscana og møter de øvrige jentene for lagtempoleir fram mot VM

- Tror du Hitec-jentene er gode nok til å ta medalje i VM?

- Da må vi å så fall danke ut GreenEDGE, Rabobank eller Specialized Lululemon. Vi har aldri kunnet stille med det beste laget vårt før på grunn av skader. Jeg føler ikke konkurrentene er så langt foran oss, selv om de er veldig gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere