RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Toppjobb til Valgerd

Sist oppdatert:
KrF-veteranen er klar for nye oppgaver.

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland (54) ble i statsråd fredag utnevnt til ny fylkesmann i Oslo og Akershus.

Nettavisen har i lang tid visst at departementet jobbet med å komme i mål med avgjørelsen før pinsehelgen.

Svarstad Haugland ble høsten 2006 kirkeverge i Oslo. Hun var innvalgt til Stortinget fra Akershus i perioden 1993–2005, sekretær i Stortingets sosialkomité 1993–1997 og nestleder i finanskomiteen 2000–2001. Hun var barne-, familie- og forbrukerminister fra oktober 1997 til mars 2000, og kultur- og kirkeminister mellom oktober 2001 og oktober 2005.

- Utfordrende
Til Nettavisen forklarte hun i mars hvorfor hun søkte jobben:

- Det er en stilling som jeg synes er utfordrende og som jeg har lyst på, men samtidig har jeg det veldig bra der jeg er, så det er ikke noe must for meg.

Den tidligere KrF-lederen sa også at hun av enkelte var blitt oppfordret til å søke.

- Jeg synes det hadde vært interessant å jobbe som fylkesmann. Det er en ny utfordring.

- Jeg er svært glad
Anne Karin Hamre og Jørn Aksel Krog ble i statsråd utnevnt til fylkesmenn i henholdsvis i Sogn og Fjordane og Sør-Trøndelag.

Svein Ludvigsen er oppnevnt for en ny åremålsperiode i Troms.

- Jeg er svært glad for å kunne oppnevne fire fylkesmenn med bred erfaring og stor kompetanse, og i tillegg få en markert økning av kvinneandelen blant fylkesmennene, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud i en uttalelse.

Fylkesmennene er tilsatt på åremål for en periode på seks år.

Dette er fylkesmennene
Valgerd Svarstad Haugland (54) er i dag kirkeverge i Oslo. Hun har vært stortingsrepresentant for Akershus i 12 år og partileder i KrF i 9 år. Haugland har vært statsråd i to perioder, barne- og familieminister i 3 år og kulturminister i 4 år. I tillegg til en rekke politiske toppverv har hun i nesten 10 år arbeidet i ulike lærerstillinger.

Anne Karin Hamre (45) har siden juli 2008 vært tilsatt som assisterende fylkesmann i Sogn og Fjordane. Hun har tidligere hatt ulike stillinger i embetet, både som administrasjonssjef og rådgiver. Hun er cand. polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

Jørn Aksel Krog (62) har siden 1999 vært departementsråd i Fiskeri- og kystdepartementet. Han har mange års erfaring fra ulike lederstillinger innen fiskeribransjen, blant annet som generalsekretær i Fiskarlaget og administrerende direktør i Feitsildfiskernes Salgslag. Han har også vært avdelingsdirektør i Norges Banks avdeling i Trondheim.

Svein Ludvigsen (64) er inne i sin første åremålsperiode som fylkesmann i Troms (tiltrådte januar 2006). Han har tidligere blant annet vært statsråd i Fiskeri- og kystdepartementet, stortingsrepresentant og banksjef for Sparebanken Nord-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere