RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppløse demonstranter kastet seg mot bil før rettssak

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen
Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen Foto: Pascal Rossignol (Reuters)
Sist oppdatert:
Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn benektet at han har tatt del i «ville aktiviteter» da han forklarte seg om Carlton-saken i retten i Lille.

– Jeg har ikke gjort noe kriminelt, sa Strauss-Kahn da han begynte forklaringen sin tirsdag.

Den tidligere IMF-sjefen og finansministeren er tiltalt for hallikvirksomhet, etter å ha deltatt på sexfester i regi av en større prostitusjonsring med tilknytning til Hotel Carlton i Lille.

Strauss-Kahn sa at han kun en sjelden gang har deltatt på sexfester, og han gjentok at han ikke visste at kvinnene på disse festene var prostituerte.

Toppløse demonstranter

Toppløse demonstranter kastet seg mot Strauss-Kahns bil da han ankom rettslokalene tirsdag morgen. «Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassen til en av demonstrantene.

Strauss-Kahn er den mest profilerte av de 14 tiltalte i saken, men har trolig en mer perifer rolle enn mange av sine medtiltalte, som inkluderer politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Dominique Strauss-Kahn forklarte seg om Carlton-saken tirsdag.

Strauss-Kahn har tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Kunne blitt president

65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som sjef for IMF, Det internasjonale pengefondet, i 2011. Det skjedde etter overgrepsanklager fra en stuepike på et hotell i New York. Saken endte i forlik i 2012, samme år som Strauss-Kahn dukket opp i politiets etterforskning av Carlton-saken.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet, må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere