*Nettavisen* Nyheter.

Toppmobilenes duell

Sony Ericsson P1 kan ta kampen opp mot Nokia N95 på en rekke områder. Men ikke på alle.

Kort fortalt - Her er verken Edge eller HSDPA. Dessuten er kameraoppløsningen på 3,2 megapiksler, mot Nokias 5 megapiksler. Videofilene du tar opp med Nokia N95 har fire ganger høyere oppløsning og kan vises på TV med brukbart resultat. P1 har ikke muligheter for TV-tilkobling. P1 har heller ikke innbygget GPS, slik N95 har.

Så lurer du kanskje på om det finnes noen god grunn til å velge Sony Ericsons P1 fremfor Nokia N95?

Jevner seg ut
I praktisk bruk er ikke forskjellene så store som listen ovenfor gir inntrykk av. Begge telefonene har stor skjerm, tar gode bilder og er egnet for så vel internett som e-post. Begge har innbygget WLAN, stereo bluetooth og åpent operativsystem der du kan legge til programmer fra tredjepartstilbydere.

Sony Ericsson P1 vil også bli solgt med GPS, men da i form av en ekstern GPS-enhet og en ettårig lisens på programmet Wayfinder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trykkfølsom
Om vi skal peke på noe P1 har som Nokia N95 ikke har, så er det mest nærliggende å trekke frem den trykkfølsomme skjermen. P1 har også større internt minne og qwerty-tastatur. Sistnevnte er løst med to bokstaver per tast, en løsning som krever langt mindre tilvenning enn vi i utgangspunktet hadde trodd. Løsningen har tidligere vært brukt på M600, men er her forbedret en del. Noen mener at denne tastløsningen er genial, men andre synes den er håpløs.

Vi savner en fysisk navigasjonstast.

Den neste store forskjellen vi vil påpeke er batterikapasiteten. P1 har langt bedre batterikapasitet enn både N95 og forgjengeren P990.

Klikk på bildet for å forstørre.

Proff-funksjoner
P1 har også bedre programvare for håndtering av filvedlegg enn hva Nokia N95 har. Her kan du ikke bare åpne, men også redigere dokumenter og regneark på mobiltelefonen. Telefonen kan også synkroniseres direkte mot Microsoft Exchange Server, noe som krever en tilleggsinstallasjon på N95. Nokia N95 kan på sin side brukes som IP-telefon over WLAN, noe som krever tilleggsinstallasjon og ike fungerer like smidig på P1.

Hvilken av disse mobilene som passer deg best er til syvende og sist avhengig av hvilke behov du har og hvor mye penger du ønsker å bruke på mobiltelefonen. Til tross for at N95 mer blitt rimeligere med tiden, så er splitter nye P1 1.500-2.000 kroner billigere.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.