RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppmøte om terrortrussel i Det hvite hus

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters-AFP): President Barack Obamas nasjonale sikkerhetsråd har møttes for å vurdere den mulige terrortrusselen USA mener kommer fra Den arabiske halvøy.

Obama sikkerhetsrådgiver Susan Rice ledet møtet lørdag, hvor blant andre utenriksminister John Kerry og forsvarsminister Chuck Hagel deltok sammen med sjefene i etterretningstjenestene CIA, FBI og NSA og USAs FN-ambassadør.

Sikkerhetsrådet diskuterte den mulige terrortrusselen, opplyser Det hvite hus i en uttalelse søndag norsk tid.

Obama selv var ikke til stede på møtet, men han har bedt sine sikkerhetsrådgivere om å «ta alle hensiktsmessige skritt for å beskytte amerikanere i lys av en mulig trussel på eller med utspring fra Den arabiske halvøye», heter det i uttalelsen.

- Presidenten har mottatt hyppige oppdateringer i løpet av den siste uken på alle aspekter ved den mulige trusselen samt våre beredskapstiltak, opplyser Det hvite hus.

USA har besluttet å stenge over 20 utenriksstasjoner, hovedsakelig i den muslimske verden, fra søndag av på grunn av den mulige trusselen. Samtidig har Interpol sendt ut en global advarsel om fare for terroraktivitet etter at hundrevis av fanger har rømt fra fengsler blant annet i Irak, Libya og Pakistan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere