*Nettavisen* Nyheter.

Toppolitikere tiltalt for korrupsjon i Brasil

Både presidenten i kongressen og en tidligere president ble torsdag tiltalt i forbindelse med den store korrupsjonsskandalen i oljeselskapet Petrobras som utfolder seg i Brasil.

Eduardo Cunha, som er president i kongressens andrekammer, anklages for å ha tatt minst 5 millioner dollar i bestikkelser i forbindelse med kontrakter for bygging av to skip for det statlige Petrobras.

Fernando Collor de Mello, som måtte gå av som president i 1992 på grunn av en annen korrupsjonssak før han kom tilbake som senator, er også tiltalt i Petrobras-saken.

Etterforskningen av korrupsjonsnettverket i Petrobras har avslørt et register av mange medlemmer av Brasils elite, men Cunha og Collor er blant de mest framtredende.

Cunha har den siste tiden ført an i bestrebelsene på å stille president Dilma Rousseff for riksrett på grunn av den økonomiske nedgangen den siste tiden. Men tiltalen vil trolig svekke ham.

Andre som er involvert i korrupsjonsskandalen, er milliardæren og sjefen for det globale entreprenørselskapet Odebrecht og en admiral som i sin tid var sjef for Brasils hemmelige atomprogram.

Rousseff selv er ikke trukket inn i skandalen, men det hefter ved henne at hun var styreleder i Petrobras fra 2003 til 2010 da mye av korrupsjonen blomstret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.