RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppolitikere tiltalt for korrupsjon i Brasil

Både presidenten i kongressen og en tidligere president ble torsdag tiltalt i forbindelse med den store korrupsjonsskandalen i oljeselskapet Petrobras som utfolder seg i Brasil.

Eduardo Cunha, som er president i kongressens andrekammer, anklages for å ha tatt minst 5 millioner dollar i bestikkelser i forbindelse med kontrakter for bygging av to skip for det statlige Petrobras.

Fernando Collor de Mello, som måtte gå av som president i 1992 på grunn av en annen korrupsjonssak før han kom tilbake som senator, er også tiltalt i Petrobras-saken.

Etterforskningen av korrupsjonsnettverket i Petrobras har avslørt et register av mange medlemmer av Brasils elite, men Cunha og Collor er blant de mest framtredende.

Cunha har den siste tiden ført an i bestrebelsene på å stille president Dilma Rousseff for riksrett på grunn av den økonomiske nedgangen den siste tiden. Men tiltalen vil trolig svekke ham.

Andre som er involvert i korrupsjonsskandalen, er milliardæren og sjefen for det globale entreprenørselskapet Odebrecht og en admiral som i sin tid var sjef for Brasils hemmelige atomprogram.

Rousseff selv er ikke trukket inn i skandalen, men det hefter ved henne at hun var styreleder i Petrobras fra 2003 til 2010 da mye av korrupsjonen blomstret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere