RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Toppsjef forlater datakjempe

Sist oppdatert:
Samme dag som Ericsson blødde på børsen forlot toppsjefen en annen datakjempe.
Den finsksvenske datakjempen TietoEnator meldte tirsdag at konsernsjefen Pentti Heikkinen går av med umiddelbar virkning som en følge av svake resultater.

- Jeg vil takke Pentti Heikkinen for hans personlige engasjement og bidrag i årene som administrerende direktør og konsernsjef, samt for hans lange karriere i TietoEnator der han har hatt flere viktige ledende posisjoner, sier styreleder Matti Lehti i en melding.

TietoEnator kommer samtidig med et resultatvarsel der de blant annet opplyser om at årsresultatet ikke kommer til å nå 2006-nivået på 124 millioner euro.

Selskapet styre har også godkjent en ny strategi som skal forsøke å gjenopprette lønnsomheten og sikre forutsetningene for fremtidig vekst.

Nyheten kommer samme dag, tirsdag, som it-giganten Ericsson ble slaktet på Stockholm-børsen etter at selskapet kom med en sjokkmelding. Resultatvarselet ble omtalt som svært alvorlig og uheldig og resulterte i et verditap for Ericsson-aksjonærene på nesten 100 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere