NEW YORK (Nettavisen): På onsdag stormet hundrevis av voldelige demonstranter kongressbygningen mens begge kamrene satt sammen for å sertifisere Joe Bidens seier i presidentvalget.

Minst fem personer er døde. Mer enn 50 politifolk ble skadd, og flere av dem ble innlagt på sykehus med alvorlige skader. Minst 82 personer er pågrepet etter hendelsen.

Risikerer 20 års fengsel

De som tok seg inn på Capitol Hill, risikerer nå flere års fengsel.

- Bare det å ta seg inn i selve bygningen, har en strafferamme på fem års fengsel, sier jussprofessoren David Sklansky ved Stanford University til Fortune.

De som angrep politi og sikkerhetsfolkene på Capitol Hill, risikerer fengselsstraff på 20 år, ifølge professoren.

Les også: Vil gi 420.000 kroner for å få tak i denne personen

Angrer bittert

Mange av de som deltok på onsdag, angrer nå bittert. En av dem er toppsjefen og administrerende direktør i det Chicago-baserte firmaet Cogensia, Bradley Rukstales, skriver New York Post.

Rukstales var en av dem som ble pågrepet av politiet i Washington på onsdag for ulovlig å ha tatt seg inn i bygget.

Les også: Varsler avstemming om ny riksrettssak mot Trump: - Han må fjernes

- Den verste avgjørelsen i mitt liv

- Det var den verste personlige avgjørelsen i mitt liv. Jeg har ingen unnskyldning for mine handlinger og ønsker at jeg kunne ta dem tilbake, sier Bradley Rukstales, som var med på å ta seg inn Capitol-bygningen.

Rukstales har tidligere donert mer enn 28.000 dollar til republikanerne, inkludert 12. 000 dollar til president Donald Trump, via forskjellige komiteer.

- Min beslutning om å gå inn i Capitol var feil, og jeg angrer veldig på å ha gjort det, og som en fredelig og lovlydig borger fordømmer jeg volden og ødeleggelsen som fant sted i Washington, sier han, vel tilbake i Chicago.

- Jeg var på feil sted til feil tidspunkt, sier han til CBS Chicago.

Han er nå siktet etter hendelsen, og er blitt permittert av sin arbeidsgiver, som en følge av at han tok seg inn i bygningen, skriver de på Twitter.

Pågrepet etter posering

En annen som har blitt pågrepet i etterkant av stormingen, er nasjonalisten Richard Barnett, skriver NBC.

60-åringen gikk viralt etter å ha posert sittende bak skrivebordet til speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi, med føttene på bordet.

- Jeg la en mynt på pulten, for jeg er ikke en tyv, sa Barnett etterpå til TV-kanalen 5News.

Barnett ble også tatt bilde av utenfor Kongressen, hvor han holdt opp en konvolutt han skal tatt fra Pelosis kontor og blødd på.

De siste månedene skal Barnett ha spredt flere falske innlegg om valgfusk på sosiale medier, skriver The Washington Post.

Ifølge Daily Mail har justisdepartement foreløpig siktet 15 personer etter opprøret, hvordan den ene av dem er Barnett.

Biden: - De er terrorister

I sin tale på torsdag kalte USAs påtroppende president Joe Biden stormingen av kongressen onsdag «en av de mørkeste dagene i USAs historie».

– Ikke våg å kalle dem demonstranter. De var en opprørsk mobb. Opprørere. Innenlands terrorister. Det er så enkelt, sa Biden.

Les også: Slutter i protest: Hevder flere Trump-ansatte ønsker si opp - blir værende av én grunn

Se video av talen til Biden her:

Drapsalarm i FBI

Ifølge CNN har FBI nå planer om å starte drapsetterforskning, etter at politimannen Brian D. Sicknick nå er erklært død etter opprøret i Washington.

Les mer: FBI-alarm: Politimannen Brian (42) ble drept i skandaleopprøret

FBI utlover nå også 50.000 dollar, eller rundt 420.000 norske kroner i dusør, til de som kan komme med informasjon om pipebombene som ble funnet inne på Capitol Hill.

Kan bli riksrettsprosess mot Donald Trump på mandag

President Donald Trump har fått massiv kritikk for å ha oppfordret demonstrantene til å bevege seg ned mot Capitol Hill, hvor de senere stormet bygningen.

Flere demokrater varsler nå avstemming om ny riksrettssak mot Trump.

Les mer: Varsler avstemming om ny riksrettssak mot Trump: - Han må fjernes

Ifølge nyhetsbyrået AP vil tre demokrater legge fram et forslag om å begynne riksrettsprosessen mot Donald Trump allerede mandag, skriver NTB.

De melder også at det Justisdepartementet ikke vurderer noen oppviglerisiktelse mot Trump.