RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tor Helge nekter å høre på politiet

(Finnmarken)
Sist oppdatert:
Lensmannenen ber om at folk skal begynne å låse bildørene sine i bygda der alle stoler på hverandre.

VADSØ (Finnmarken): Vesle Vadsø topper ikke akkurat krimstatistikken. Folk stoler på hverandre, og synet av biler som står og går, mens føreren ikke er å se, er slett ikke uvanlig. Så på grensen til å være naive er vadsøværingene, at lensmann Unni Pedersen i dag oppfordrer folk til å låse bildøren og ta med seg verdisaker.

- Bedre å være føre var, sier lensmann Pedersen til Finnmarken.

- Tull, mener den standhaftige bilist og bileier Tor Helge Reinsnes Moen.

Han parkerer hver dag utenfor arbeidsplassen i Vadsø sentrum. Nøkkelen er ikke engang i nærheten av låsehullet på bildøra.

- Jeg har med ett unntak aldri låst bildøra, og jeg har ikke tenkt til å begynne med det nå heller. Jeg trives i det samfunnet vi har nå, der folk tør å stole på hverandre, og slik vil jeg holde fram med å leve. Jeg vil ikke tvinges inn i et samfunn der vi skal bli nødt til å bolte dørene etter oss, sier mannen som er daglig leder for Scene Finnmark.

Bitter erfaring
Reinsnes Moen synes det bare er trist at Lensmannen i kommunen går ut med en slik oppfordring.

- Jeg skjønner jo tanken, men samtidig tar vi på den måten et lite skritt i retning av en kaldere hverdag, sier den tillitsfulle bileieren til Finnmarken.

Altaværingen, som ukependler til Vadsø, har dårlig erfaring med å låse bildøra.

- En gang gjorde jeg det. Jeg var på fisketur og lot ei lommebok med 50 kroner i bli liggende i bilen. Da låste jeg. Og ved ankomst bilen igjen fant jeg ei knust rute og stjålet lommebok. Den låsinga kostet meg 50 kroner, sier Reinsnes Moen.

Lite bilkrim
Bakgrunnen for Vadsø-politiets øverste sjefs oppfordring er meldinger om at noen tasser rundt og kjenner på bildører.

- Vi har ikke fått meldinger om at noe er stjålet, men tenker det kan være greit å be folk være påpasselige, låse døra og gjemme eller ta med verdisaker. Vi lever i et fredelig samfunn her i kommunen, så det har nok blitt en godt innarbeidet vane å la være og låse bilen. Mange lar den jo også stå og gå mens de er inne på butikken eller noe, og det er heller ikke så veldig lurt, sier lensmann Unni Pedersen til Finnmarken.

- Er det mange biltyverier i Vadsø i løpet av ett år?

- Det tallet ligger stabilt, på to til tre tilfeller årlig. Ikke mye, det er jo strengt tatt for ingenting å regne, så vi håper jo den statistikken holder seg, sier lensmann Pedersen.

Hva synes du? Låser du bilen din? Hender det du lar den stå og gå mens du er borte fra den? Er vadsøværingene naive, eller bør vi hegne om et samfunn der folk tør å la bilen stå ulåst?

Denne saken er levert av Finnmarken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere