Gå til sidens hovedinnhold

Tor Kjærvik ble skutt og drept - dette er samboerens rørende hilsen

Røa-drapet:

Flere blomster og lys er lagt ned utenfor boligen til toppadvokaten.

OSLO (Nettavisen): Forrige uke ble den profilerte forsvarsadvokaten gjennom mange år, Tor Kjærvik, skutt og drept i sin egen stue på Røa, vest i Oslo.

Politiet fikk melding om skyting klokken 20.56 mandag 12. april. Samboeren gjennom mange år ble også forsøkt skutt og drept, men klarte å flykte og er uten fysiske skader.

Kjærviks egen sønn, en mann på 36 år er, er siktet for drap og drapsforsøk.

Etter tunge dager med tap av samboer, politiavhør og et massivt antall medieoppslag, returnerte samboeren til boligen på Røa i helgen. Her la hun ned en hilsen til Kjærvik på en lapp som er datert 17.04.

Les også: Moren til drapssiktet sønn til Nettavisen: - Det kunne like gjerne vært jeg som ble drept

Blomster og lys ved åstedet

«Kjære vennen min. Savner deg så masse. Glemmer deg aldri.».

Den håndskrevne lappen med hilsenen avsluttes med samboerens navn etterfulgt av et hjerte.

Samboeren har gjennom sin bistandsadvokat, Eller Holager Andenæs, gitt samtykke til at Nettavisen gjengir innholdet i hilsenen og publiserer bilde av den. Men hun ønsker ikke å gi flere uttalelser.

Les også: Kilder til Nettavisen: Sønnen er medlem av skyteklubb - har flere skytevåpen

Utenfor boligen er det flere som har lagt ned blomster og tent lys.

Samboeren har så langt vært i ett avhørt og fortalt om en grufull opplevelse til det hun var vitne til.

- Min klient er traumatisert og sjokkskadet, sa Holager Andenæs til Nettavisen dagen etter drapet.

- Fint at folk bryr seg

Noen av naboene er også preget av det som har skjedd i det ellers rolige nabolaget på Oslos vestkant. De færreste Nettavisen møter på eller kontakter ønsker å si noe. Andre gir korte kommentarer.

- Det er forferdelig. Begge to er gode og rolige naboer. I det tragiske som har skjedd er det fint å se at det er pyntet utenfor boligen, sier et ektepar som bor i området, men som ikke ønsker å ha navn eller bilde i media.

- Jeg så det var tent lys i helgen. Det hjelper ikke mot det som har skjedd, men det er fint å se at folk bryr seg, sier en annen kvinne som ønsker å være anonym.

Les også: Samboeren vitne til drapet av Tor Kjærvik: - Hun er traumatisert og sjokkskadet

Forrige uke uttalte mannens forsvarer John Christian Elden til NRK at bakgrunnen for drapet var en familiekonflikt som hadde vart over noe tid.

Et familiemedlem har tilbakevist at det har vært noen konflikt. Det har også moren til den drapssiktede mannen gjort overfor Nettavisen.En rekke personer som har vært tett på Kjærvik forteller det samme.

Politiet har så langt avhørt den drapssiktede mannen én gang.

- Etterforskningen fortsetter for fullt med avhør og ulike undersøkelser. Mer enn det kan jeg ikke si per nå, sier politiadvokat Anne Marie Hustad til Nettavisen.