I slutten av april meldte VG nyheten om at drepte Tor Kjærviks sønn hadde vært involvert i en knivkrangel med en medinnsatt i Oslo fengsel.

Det skal ha vært en smørkniv involvert og fengselsbetjenter måtte bruke pepperspray for å stoppe krangelen.

Etter knivepisoden ble advokatsønnen tvangsinnlagt på sykehus.

- Min klient er tvangsinnlagt i psykiatrien etter ordre fra fengselshelsetjeneste. Politiet avlyste siste planlagte avhør onsdag og vi var enige i at helsetilstanden er slik at avhør ikke er mulig nå, skriver stjerneadvokaten John Christian Elden i en mail til Nettavisen.

Her kan du lese mer om drapet på Tor Kjærvik.

Politiet bekrefter dødsårsak

Elden bekreftet til VG at hans klient ble satt på sikkerhetscelle og sa også at ingen ble skadet i knivkrangelen.

- Det fremstår som lite dramatisk, men det må fengselet undersøke nærmere.

Les også: Moren til drapssiktet sønn til Nettavisen: - Det kunne like gjerne vært jeg som ble drept

Det var i midten av april at toppadvokaten Tor Kjærvik ble drept i sin egen bolig. Hans egen sønn er siktet for drapet i tillegg til drapsforsøk på Kjærviks samboer.

Politiet beslagla en pistol på stedet og det var sønnen selv som ringte inn og meldte seg etter drapet. Formelt er han fortsatt varetektsfengslet.

Politiet har ikke tidligere villet si noe om dødsårsak eller hvordan den beslaglagte pistolen kan knyttes til den drapssiktede sønnen.

- Politiet kan bekrefte at Kjærvik døde av skuddskader, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere da det fortsatt gjenstår viktige avhør i saken, skriver politiadvokat Børge Enoksen i en mail til Nettavisen.

Les også: Kilder til Nettavisen: Sønnen er medlem av skyteklubb - har flere skytevåpen

Politiet uttalte tidlig at det ikke er andre medvirkere eller gjerningspersoner i saken. Selv om det ikke har vært bestridt at Kjærvik ble skutt.

Sønnen har ikke avklart skyldspørsmålet.

- Det hersker ikke tvil om at det er han som har skutt. Men det er ikke mulig å ta stilling til skyldspørsmålet før psykiaterne har utredet om han har skyldevne, forklarer Elden.

Hadde møte med politiet

I avhør har sønnen forklart seg om motivet for drapet, og at det skal ha bakgrunn i skilsmissen mellom Kjærvik og siktedes mor i 1997. Både skilsmissen og barnefordelingen skal ha vært noe han opplevde som svært vanskelig.

Moren til siktede fortalte i et intervju med Nettavisen, samme uke som drapet, at hun flere ganger har forsøkt å få hjelp, men at hun ikke ble hørt.

Fredag holdt politiet et såkalt pårørendemøte. Den fornærmede samboeren deltok på dette. Hun var vitne til drapet av Kjærvik og ble traumatisert og sjokkskadet.

Vitner og andre naboer har fortalt Nettavisen at Kjærviks samboer løp ut av boligen og at det skal ha blitt avfyrt skudd utendørs i det rolige området på Røa, vest i Oslo.

- Hun har det fortsatt vanskelig, men blir ivaretatt, uten at jeg vil gå nærmere inn på det. Hun fikk orientering av politiet i dag om ting de kunne si noe om. Oppfølgingen fra politiet er upåklagelig, sier bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs til Nettavisen.