Gå til sidens hovedinnhold

Torbjørn Røe Isaksen åpner for comeback etter åtte års «pappaperm»

– Jeg vil ikke at ungene mine skal tenke at det er normalt at pappa kjører sort bil til jobben.

Torbjørn Røe Isaksen sier at han håper det er mulig å ta fire eller åtte års «pappaperm» fra politikken og fortsatt være aktuell for toppverv senere.

I forrige uke sa han til den borgerlige avisen Minerva at han vil ut av toppolitikken, som han har vært i siden han ble Unge Høyre-leder i 2004. Hovedgrunnen er at han vil bruke mer tid med barna.

41-åringen hatt ministerposter siden Erna Solbergs første regjering i 2013. Først som kunnskapsminister, deretter næringsminister og nå som arbeids- og sosialminister.

Les også: Smittetallene i Sverige skyter igjen i været - dette er forklaringen

– Jeg vil ikke at ungene mine skal tenke at det er normalt at pappa kjører sort bil til jobben, sier Røe Isaksen til Vårt Land.

Derfor stiller han ikke som kandidat til Telemark Høyres stortingsliste i 2021. Og han takker nei hvis Erna spør enda en gang om han vil bli statsråd.

Les også: Hit skal nordmenn på ferie i sommer - men får en klar advarsel med på veien

På spørsmål om man kan ha åtte års «pappaperm» fra toppolitikken, svarer han:

– Jeg tror det går. Jeg håper at det går an.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen leder Høyres innvandringsutvalg som mandag overleverte sin rapport til partiets sentralstyre. Høyres innvandringsutvalg ønsker betydelige innstramninger i innvandringspolitikken og foreslår en egen handlingsregel.

– Vi må bare erkjenne at et høyt press mot Europas grenser ikke er et engangstilfelle. Noe tilsvarende flyktning- og asylkrisen i 2015 kan raskt komme tilbake. Norge kan ikke de neste 30 årene ha det samme nivået på innvandring som vi har hatt siden 1990, sa Isaksen i et intervju da deres forslag ble lagt frem for sentralstyret.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken