RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tordenskjold suspendert etter konkursvarsel (Ny)

Sist oppdatert:
Oslo Børs suspenderer Tordenskjold etter at det ble klart at långiverne begjærer rederiet konkurs i dag. Det er klart etter et obligasjonseiermøte i går ettermiddag
Oppdatert med suspensjon.

Det er obligasjonseiere som har lånt rederiet 163 millioner kroner som i dag går til skifteretten og begjærer selskapet konkurs.

Det er klart etter at Norsk Tillitsmann, som representerer obligasjonseierne, i går ettermiddag holdt et obligasjonseiermøte.

Oslo Børs suspenderte tirsdag morgen både aksjen og obligasjonslånet på grunnlag av denne meldingen fra Norsk Tillitsmann, inntil situasjonen blir videre avklart.

- Vi er bekymret for at noen av kreditorene kan komme bedre ut enn andre. Vi begjærer selskapet konkurs for å få skifterettens syn på transaksjonene som er gjennomført, og om det er grunnlag for å omstøte disse, sier adm. direktør Ragnar Sjoner i Norsk Tillitsmann til Aftenposten.

Kreditorene det er snakk om er hovedaksjonær Tor Johan Stuve og Petter Hellevik, som han samarbeider med.

I sommer ble 23 sementskip solgt fra Tordenskjold til selskapet hvor Stuve og Hellevik dominerer. Dette ble gjort i henhold til en opsjonsavtale, og prisen ble fastsatt til "markedspris" nå i sommer. Betalingen var i form av at gjeld ble slettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere