RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tordenskjoldsskip solgt til Stuve

Sist oppdatert:
Det omstridte salget av rederiet Tordenskjolds sementskipene til hovedaksjonær Tor Johan Stuve er nå gjennomført, men Tordenskjold ble fortsat skyldig Stuve med partnere penger
Salget av Tordenskjolds mest lønnsomme skip til hovedaksjonæren Tor Johan Stuve ble utløst av en opsjonserklæring fra Stuve med partneres side. Opsjonen og spesielt verdsettelsen har vært omstridt siden Stuve har store interesser på begge sider av transaksjonen.

Nå melder selskapet imidlertid at prosessen er gjennomført. Den såkalte Portland-flåten som omfatter tre skip ble av panelet på tre personer, verdsatt til 12,4 millioner kroner. Dette har selskapet Tor Johan Stuve & Partners Limited gjort opp ved motføring av gjeld, og vil etter motføring sitte med et krav på en million kroner mot Tordenskjold.

Når det gjelder brorparten av sementflåten som befinner seg i selskapet Cem Bulk Carriers AS så ble den verdsatt til 45,5 millioner kroner, også det gjort opp med tilgodehavende lån av selskapet Garibaldi. Garibaldi vil etter motregningen sitte med et krav på 3,7 millioner mot det økonomisk skakkjørte Tordenskjold.

Stuve som sammen med partnere eier kjøperselskapene har overført alle aksjene i de kjøpte selskapene til Cem Bulk Carriers Holdings Limited, og blir sittende igjen med kravene mot Tordenskjold. Rederiet har blitt varslet om at beløpene vil bli inndrevet.

Tordenskjold meldt i forrige uke at de ikke klarer å gjøre opp et renteforfall på sitt obligasjonslån, samtidig som bankene har begynt å kalle inn sine lån. Selskapet er i forhandlinger med kreditorene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere