NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er rasende på FBI etter at de på mandag slo til mot hans hjem Mar-a-Lago i Florida på jakt etter graderte dokumenter.

På onsdag ble Trump også avhørt i New York i forbindelse med delstatens langvarige etterforskning av hans forretningsvirksomhet.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Trump: – Til helvete

Etter avhøret på onsdag, gikk Trump ut på sin medieplattform Truth Social med en frontalangrep på FBI, der han spesielt reagerer på èn detalj i forbindelse med razziaen.

– Tidlig i juni ba justisdepartementet og FBI mine juridiske representanter om å sette på en ekstra lås på den døren som ledet inn til stedet hvor bokser ble oppbevart på Mar-a-Lago. Vi ble enige. De fikk selv se det sikrede området, og boksene. Så, på mandag, uten noen som helst varsling eller advarsel, kom det er arme med agenter som brøt seg inn på Mar-a-Lago, de gikk inn i det samme lagerrommet, rev opp låsene de selv hadde bedt om skulle bli installert. Dette er var overraskelsesangrep, POLITIKK, og det samtidig med at landet vårt går til helvete, skriver Trump på Truth Social.

Les også: Trump fikk begjæring om dokumenter før FBI-ransaking

Blokkert for nordmenn

Truth Social er Donald Trumps nye medieplattform som ble lansert i februar, som en reaksjon på at han ble utestengt fra både Twitter og Facebook.

Det var derimot først tidlig i sommer at Trump begynte å bruke Truth Social hyppig, en medieplattform som for øvrig ikke er tilgjengelig for norske brukere fordi de ikke har åpnet for brukere utenfor USA.

Dette er siden du møter om du prøver å oppsøke siden fra Norge.

Les også: Kanonseier til Trump: – Feier dem av banen

Les også: Melania-lekkasje: - De ville ikke ha noen vitner

Trump: – Ville ikke ha vitner

Trump har også spekulert i om FBI hadde som ønske å platen noe under razziaen.

– FBI og andre personer fra den føderale regjeringen ville ikke la noen, inkludert advokatene mine, komme i nærheten av områdene som ble rotet til og ellers sett på under raidet på Mar-a-Lago. Alle ble bedt om å forlate lokalene, de ønsket å bli igjen der alene, uten noen vitner som kunne å se hva de gjorde, forhåpentligvis verken tok de eller «plantet noe». Hvorfor insisterte de så STERKT på at ingen skulle se hva de gjorde, og kastet alle ut? Obama og Clinton ble aldri «raidet» på denne måten, til tross for store kontroverser! skriver Trump.

Les også: Trump nektet i avhør - kommer samtidig med beskyldninger om «planting»

På torsdag skriver New York Times at justisdepartementet hadde bedt Trump returnere graderte dokumenter de mente befant seg der, før FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida.

– Kan ikke vinne

CNN-reporteren Stephen Collinson skriver i en analyse at det amerikanske justisdepartementet står i en situasjon de ikke kan vinne, etter at ha gjennomført den oppsiktsvekkende razziaen.

Collinson skriver blant annet at razziaen har gitt Trump en mulighet til å fremheve seg selv som et politisk offer, noe som han trolig vil bruke til å underbygge en sannsynlig deltakelser i 2024-valget.

Kommentatoren EJ Montini i avisen Arizona Republic skriver også i en kronikk at Trump etter FBI-razziaen enten «vil ende opp som en kriminell eller som en martyr».

FBI får trusler etter Trump-razzia

Razziaen har satt både justisdepartementet og FBI under press, og FBI-direktør Christopher Wray gikk på onsdag ut og advarte mot trusler fra sinte tilhengere av Donald Trump etter ransakelsen.

Les også: Trump i oppsiktsvekkende ny video: - Det beste er ennå ikke kommet

Han viser til at det utenfor Trumps eiendom i Mar-a-Lago i Florida daglig har samlet seg demonstranter, mens det på nettet har det kommet mange trusler mot FBI-agenter, skriver NTB.

– Jeg er alltid bekymret for trusler mot politimyndighetene. Vold mot politiet er ikke svaret, uansett hvem du er sint på, sier Wray.

FBI-direktøren har ikke villet ikke svare på konkrete spørsmål om ransakelsen av Trumps hjem, som skjedde i forbindelse med etterforskningen av funn av graderte dokumenter der.

På flere nettsteder som er populære blant Trumps støttespillere ytterst til høyre, er det lagt ut oppfordringer til vold mot FBI og myndighetene.

Under en pressekonferanse på torsdag sier USAs justisminister Merrick Garland at han godkjente ransakingen av Trumps hus. Garland sier også at han har bedt en føderal domstol om å offentliggjøre ordren som førte til ransakelsen av Donald Trumps hjem.