RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore på millionsporet

Sist oppdatert:
Tore Strømøy selger 10.000 bøker i året, og fikk inn 2,5 millioner i fjor.
Av Mads Kvernen Kleppe

Nå kommer NRK-profilen med sin første utgivelse på eget forlag siden 2003.

- I løpet av måneden kommer vi med ny bok i serien Det gjelder livet, og nå skal jeg få mer struktur på bokutgivelsene fremover, sier Strømøy til NA24 Propaganda.

Skrev om slektsgranskning
I fjor ga han ut bok om slektsgransking sammen med NRK og Damm. Men i tillegg har «Tore på sporet» skrevet en rekke bøker på sitt heleide Trygghetsforlaget AS.

Der pleier han å selge rundt 10.000 eksemplarer i året, selv om 2006 var litt svakere enn normalt. Likevel ble resultatmarginen på pene 12,5 prosent.

- Det har gått noen år siden den forrige boken, og det merkes på salget. Men det ble likevel et brukbart år. Nå håper vi å gjøre det minst like bra i 2007, og at vi iallfall selger 7-8000 eksemplarer, sier Tore Strømøy.

Høstens utgivelse er den syvende i serien, hvor Strømøy beretter om ulike menneskers liv.

Hentet ut en mill. fra egenkapitalen
- Vitsen er at man skal kunne lære noe av det folk forteller, og jeg får veldig god respons. Jeg kunne arbeidet mer med forlaget, men så har jeg jo familien og jobben i NRK som går først.

Tore Strømøy tok ut 100.000 i utbytte fra Trygghetsforlaget i fjor. Nå har han knyttet til seg flere skribenter, og går med planer om å gi ut minst tre bøker til i Det gjelder livet-serien.

«Tore på sporet» eier også Tore Strømøy AS, som omsatte for en kvart million i fjor og fikk et overskudd på 22.000 kroner.

Selskapet selger konferansieroppdrag, og aksjonærene Tore (60 prosent) og Åge Strømøy (40 prosent) satt ned egenkapitalen med en million i fjor høst. Pengene ble utbetalt til aksjonærene.

- Selskapets økonomiske og finansielle stilling er god, heter det i årsberetningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere