*Nettavisen* Nyheter.

Torgallmenningen endelig bilfri

Fra 1.mars er det slutt på varelevering til alle døgnets tider. Torgallmenningen skal nå bli helt bilfri.

Du har kanskje irritert deg over å måtte vike for en ryggende lastebil midt på Torgallmenningen. Du er nok helt sikkert ikke alene. Men nå er det slutt på de irriterende vareleveringene.

Stengt fra 11 til 6
For å bedre publikums alminnelige sikkerhet og trivsel, skal bergensernes storstue fra og med medio februar 2006 bli bilfri alle dager i tidsrommet fra kl 11.00 på formiddagen til kl 06.00 neste morgen.

For å oppnå dette på en trygg måte vil også Rådhusgaten og Starvhusgaten mellom Olav Kyrres gate og Torgallmenningen bli omfattet av forbudet mot innkjøring etter klokken 11, opplyser byråd Lisbeth Iversen i et brev til de næringsdrivende.

Det vil fremdeles være tillatt å drive varelevering på Torgallmenningen frem til klokken 11. Og for å oppnå en så smidig avvikling av trafikken som mulig, vil Rådhusgaten bli enveiskjørt mot nord, og Starvhusgaten bli enveiskjørt mot syd. Skilt med «Innkjøring forbudt», vil bli plassert ved innkjørselen til Rådhusgaten fra Olav Kyrresgate. Ny skilting får virkning fra 1. mars.

Politiet kan gi dispensasjon
Politiet kan riktig nok i visse tilfeller gi dispensasjon til kjøring i ektraordinære situasjoner, men utgangspunktet er at bare utrykningskjøretøy og kjøretøy som utfører renhold skal tillates.

«Det anses for eksempel ikke som ekstraordinært at varer kommer utenbys eller utenlands fra og ønskes levert på allmenningen eller i Rådhusgaten etter kl 11.00. Det anses heller ikke som ekstraordinært at en trenger håndverkere til ymse gjøremål etter kl 11.00. Innkjøring i forbindelse med rigging til kulturarrangementer på Torgallmenningen, må også skje før kl 11.00.» heter det i brevet fra Iversen.

Parkeringsforbud vil fortsatt gjelde hele allmenningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag