Tørket klærne i motoren

Da politiet skulle pågripe rumenerne i Bergen, fikk de seg en overraskelse.

02.07.06 15:59

- Da vi åpnet panseret på den ene bilen viste det seg at rumenerne brukte motoren til å tørke truser og sokker i, humrer politiadvokat Bjarte Aarlie.

Men den høyst uvanlige «tørketommelen», var ikke det eneste politiet fant mistenkelig da de gikk til aksjon på Nedre Korskirkeallmenning i formiddag. Bilene var rumensk, skiltene var franske og vognkortene var trolig fra et tredje land.

- Hva var det politiet lette etter?
- Det var klassikeren der de selger gull eller gir uttrykk for at de selger gull. Men vi fant ikke noe gull da vi gikk gjennom bilene i dag. Her var det bare juggel, forklarer Aarlie som legger til at bilene har blitt observert mange steder i landet den siste tiden.

Det var heller ikke lett å få noe ut av de fire som ble innbragt siden ingen av dem snakket et ord engelsk.

- Derfor satte vi fri tre av dem, men fjerdemann blir trolig avhørt med tolk i morgen. Han er mistenkt for å ha brukt stjålne bankkort og blir siktet for bedrageri. Det er ennå ikke tatt stilling til om han vil bli framstilt for varetektsfengsling, sier Aarlie til iBergen.no.

- Hva skjer med de andre?
- I og med at vi ikke har fått noen anmeldelser fra folk som har blitt lurt, kan vi ikke gjøre noe. Det er ikke straffbart å selge juggel så lenge det ikke fremstiller det som å være noe annet. Men som sagt så har vi ingen anmeldelser på disse tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag