RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hans Inge Moan (Retten.no)

Tormod (47) har ventet i 14 dager

Lakseløs laksestart i Haltdalen.

Siden 1. juni har vestfoldingen Tormod Weberg (47) speidet utover favorittelva Gaula og ventet på laksen, skriver Retten.no.

I snart 14 dager har den lidenskapelige laksefiskeren fra Sande i Vestfold målt vannstand og temperaturer på elvebredden ved Saxgård camping i Haltdalen - uten å se livstegn i elva. Her prøver han fiskelykken hele sommeren. Etter hvert kommer familien på besøk, slik at barna kan delta i naturopplevelsene.

Les mer om laksefisket i andre lakseelver i Midt-Norge:

Storlaks i Namsen

Laksestarten i Driva

Årets første i Surna

Se laksestarten i Stjørdal

Tormod Weberg har fisket laks siden han var 16 år. - Gaula er min favorittelv, spesielt i Haltdalen. Det er nå 11. året på rad jeg bor på campingplassen. Laksefiske er balsam for sjelen, forteller Weberg til Arbeidets Rett.

Den erfarne laksefiskeren pleier å ta den første fisken rundt 15. juni. Men han tviler på om det skjer i år. Det blir nok litt senere fordi vannet er veldig kaldt. Laksen venter i Gaulfossen på bedre forhold på veien opp til Haltdalen.

Fullt belegg ut juli
I fjor fylte Weberg kvoten på 10 laks. I år er kvoten åtte laks, fire store og fire små. Sjøørreten er fredet.

- Full kvote betyr ikke alt. Det sosiale samværet teller mer, sier den ivrige sportsfiskeren, som bruker mark og flue som agn til Retten.no.

Den største fisken han har tatt i elva veide 13,5 kilo.

Les flere saker på Retten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere