*Nettavisen* Nyheter.

Toro på skolebenken

Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud setter seg på skolebenken sammen med trenerkollegene Uwe Rösler, Henning Berg og Jan Jönsson.

07.02.09 23:32

Vålerenga-treneren forlater treningsleiren i Tyrkia for å sette seg på skolebenken med Rösler, Berg og Jönsson.

- Jeg drar til La Manga for å delta på ett av flere kurs som til slutt gir meg UEFA-lisens som trener, sier Tor Ole Skullerud til vif-fotball.no.

- Lisensen blir et krav for alle topptrenere og sammen med meg på La Manga er blant annet Henning Berg, Uwe Rösler, Steinar Nielsen og Jan Jönsson.

Kurset startet med en samling i fjor høst og fortsetter på La Manga denne uka. Til sommeren er det en ny samling i Sverige før det hele avsluttes med oppgaveskriving til høsten. På La Manga skal trenerne jobbe med kampene til G17-, G19 og U21-landslaget.

- Samlinga er både teoretisk og praktisk. Vi skal følge noen kamper og blant annet fokusere på kampevaluering og coaching, forteller Skullerud.

Trenersamlinga betyr at Skullerud går glipp av Vålerengas andre treningsuke i Tyrkia. Kaz Sokolowski og Andrea Loberto tar over treneransvaret mens hovedtreneren er borte.

- Kaz og Andrea leder treninger og kamper fra og med lørdag, sier Skullerud som er fornøyd med årets første treningsuke på naturgress.

- Første uka her nede har vært veldig bra. Vi har hatt glimrende treningsforhold i behagelig temperatur. I tillegg bor og spiser vi godt. Alt ligger med andre ord til rette for gode sesongforberedelser.

- Vi har trent mye og hardt her nede. Gutta merker nok kjøret, men de klarer likevel å holde kvaliteten oppe. Alle er skjerpa og er fokusert på å få mest mulig ut av ukene i Tyrkia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag