Gå til sidens hovedinnhold

Torontos ordfører innrømmer narkokjøp

Toronto (NTB-Reuters): Torontos omstridte ordfører Rob Ford innrømmet onsdag å ha kjøpt narkotika. Et nær enstemmig bystyre ber ham om å trekke seg, men Ford sier han vil fortsette.

Bystyret har ikke makt til å frata Ford vervet, men vedtok onsdag en anmodning om at den skandaleombruste ordføreren må gå av.

- I løpet av de siste seks månedene, og særlig i løpet av de siste ukene, har vi blitt stadig mer bekymret over den tilsynelatende endeløse strømmen av beskyldninger, dementier og forsinkede innrømmelser om din oppførsel, heter det i anmodningen som er undertegnet av 30 av de 44 bystyremedlemmene. Bare to stemte mot anmodningen.

Ford sa etter avstemningen at han ikke kunne endre fortiden, men at han ville fortsette som ordfører for å spare Toronto for penger. På direkte spørsmål om han hadde kjøpt ulovlig narkotika i løpet av de to siste årene, svarte Ford: «Ja, det har jeg».

Ford innrømmet i forrige uke å ha røykt crack etter at en mye omtalt video som det har gått rykter om i månedsvis kom i hendene på politiet. I en meningsmåling utført for flere TV- og radiostasjoner svarer 76 prosent av velgerne at de mener Ford bør trekke seg eller ta permisjon. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud