*Nettavisen* Nyheter.

Torpederte politibil etter gisseldrama

Foto: (Foto: Telemarksavisa)

19-åring tatt som gissel. To gjerningsmenn krasjet i politibil. Flere mistenkte på frifot.

26.07.09 12:43

I Telemark ble store politistyrker natt til søndag satt inn i jakten på to personer som lørdag kveld tok en 19-åring som gissel. Etter en intens jakt, der både politihelikopter og ble innkalt og bevæpning gitt, krasjet mennene til slutt i en politibil plassert på tvers i veibanen, skriver Telemarksavisa.

De to mennene, som henholdsvis er 23 og 37 år gamle, er innlagt ved Sykehuset i Telemark. Ingen av mennene er alvorlig skadet. Gisselet oppgir til politiet at han ble banket opp, og betegnes som rystet og lettere skadet, skriver Aftenposten.no.

Løsepenger
Det hele begynte ved 22-tiden, da telemarkspolitiet fikk inn en melding om at en 19 år gammel mann fra Bamble var bortført fra sitt hjem. Kidnapperne framsatte krav om et mindre pengebeløp, på under 50.000 kroner, i løsepenger, og at overføringen skulle finne sted på Ulefoss.

– I forbindelse med en utpressingssak hvor en 19 år gammel mann var tatt som gissel, kjørte en personbil med to mistenkte fra politiet etter at 19-åringen var satt fri på Ulefoss, opplyser politiadvokat Torunn Fossli Sæthre i en pressemelding.

Jakter på flere gjerningspersoner
De mistenkte fikk beløpet de hadde bedt om, og 19-åringen ble satt fri. Deretter kjørte kidnapperne i retning Skien, med et stort politioppbud, også i form av et helikopter hengende i luften, etter seg.

Klokken var nærmere halv fire tiden natt til søndag da ferden endte ved at personbilen kolliderte med en politibil som var satt som sperrepost på riksvei 36 på Fensmyre utenfor Ulefoss.

– Vi vet av flere personer har vært involvert i utpressingsforsøket, og vi jakter nå på disse, sier politiadvokat Odd Kostvedt i Telemark politidistrikt til Aftenposten.no.

Innkreving av gjeld
– Gjerningsmennene har rett og slett kjørt inn i politibilen. Siden vi i Telemark politidistrikt er en part i saken, så venter vi på politiet fra Vestfold som skal etterforske saken videre, sier innsatsleder Bård Øygarden på stedet til Ta.no.

Det skal være innkreving av gjeld som er årsaken til kidnappingen, men politiet vil ikke gå ut med ytterligere detaljer om hva slags gjeld det dreier seg om. Kidnappingssaken er satt under etterforskning, og de to mistenkte personene som krasjet med politiet vil bli pågrepet når de blir utskrevet fra Sykehuset Telemark.

Spesialenheten for politisaker er varslet om hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.