I slutten av august omtalte Nettavisen nyheten om at den kjente torpedoen Jan Erik Iversen er tiltalt for grov utpressing av Kjell Inge Røkke.

Tiltalen ble tatt ut på statsadvokatens ordre, og saken var opprinnelig berammet i Oslo tingrett 6. til 8. februar. Nettavisen er kjent med at torpedoen i flere uker har vært rammet av sykdom.

Dette har ført til at saken er utsatt på ubestemt tid.

- Min klient er blitt rammet av akutt alvorlig sykdom. Saken blir berammet senere når han er i stand til å tåle den belastningen det er å møte som tiltalt i en straffesak, sier Iversens forsvarer Benedict de Vibe til Nettavisen.

- Det gjelder denne saken i særdeleshet med så mye medieoppmerksomhet.

Den tiltalte mannen er ordknapp om situasjonen.

- Jeg er rammet av hjerteinfarkt og kommer tilbake til om vi skal gå ut med noe mer, sier han til Nettavisen.

Iversen har hele tiden nektet for å ha gjort noe straffbart. Etter det Nettavisen kjenner til har han heller ikke latt seg avhøre av politiet.

- Jeg gleder meg som en unge til den rettssaken. Kjell Inge, og alle advokatene som har vært inne i denne saken, skal få en gang for alle. Sannheten om alt spillet som har pågått skal frem. Dette er bare forretten, sa Iversen til Nettavisen da tiltalen ble omtalt.

John Christian Elden er bistandsadvokat for Røkke. Han hadde ikke hørt om utsettelsen da Nettavisen tok kontakt.

- Først vil jeg ønske tiltalte god bedring. Røkke skulle gjerne vært ferdig med saken, men sykdom er sykdom, sier Elden til Nettavisen.

Politiadvokaten på saken tar utsettelsen med knusende ro.

- Dette er helt udramatisk for oss. Saken er utsatt grunnet sykdom, og politiet stiller med nødvendige mannskaper når saken er blitt omberammet, sier Meeg-Bentzen til Nettavisen.

I tiltalen mot Iversen heter det:

«I perioden 1. november 2017 til 29. januar 2018 i Bærum eller andre steder, forsøkte han å få Kjell Inge Røkke til å utbetale seg et tosifret millionbeløp ved å true med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om Røkke.»

Torpedoen har ment at Røkke skylder ham penger, men milliardæren har avvist kravene.

Øvre strafferamme for grov utpressing, som er omtalt i straffelovens paragraf 331, er seks års fengsel.

Den kjente torpedoen ble pågrepet av politiet 29. januar i fjor. I mars omtalte Nettavisen at torpedoen ble løslatt fra varetektsfengsling, og at han ble ilagt besøksforbud mot Røkke og hans familie i seks måneder.

I midten av mars skrev Dagbladet at Røkke har leid inn egen livvakt. Han har blant annet leid inn Anders Snortheimsmoen, tidligere sjef for beredskapstroppen (spesialtrent politi).

Snortheimsmoen er også innkalt som vitne i saken, ifølge politiets bevisoppgave.