*Nettavisen* Nyheter.

Tørrdokk-sprekk

Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen, sendte sjokkbølgler gjennom Stortinget da hun i dag avslørte at tørrdokken blir nesten hundre millioner dyrere enn først antatt.

02.12.05 15:14

Tørrdokken som skal brukes til vedlikehold av de nye fregattene som er under bygging, var opprinnelig beregnet å koste 314 millioner korner. Nå blir de så mye som 25 prosent dyrere. Opplysningen var det forsvarsministeren selv som serverte under forsvarsdebatten i Stortinget i dag, skirver BT.

Strøm-Erichsen (Ap) hevdet at hun fikk vite om budsjettsprekken i går men mente det var riktig å informere allerede nå. Hun lovet også at regjerningen vil komme tilbake med en endelig rapport til Stortinget når denne foreligger.

Dyrere fjell
Årsaken til pengesprekken skal være at fjellarbeidet blir dyrere enn først antatt. Statsråden sa at en løsning var å vurderer andre alternativer enn å bygge i et fjellanlegg.

Opposisjonen mener at bygging av ny tørrdokk er uforsvarlig bruk av Forsvarets penger.

– Det er uklok bruk av penger som går ut over andre investeringer. Det er ren lokalpolitikk i forsvarsministerens egen valgkrets, sa forsvarskomiteens leder Jan Petersen (H).

Hans partifelle Elisabeth Aspaker fulgte opp med å si at bygging av tørrdokk betyr at LOs ineresser går foran forsvarsinteresser.

Signe Øye (Ap) avviste at byggingen er noe regjeringen gjør for å være hyggelige mot forsvarsministeren og LO. Hun viste til at Høyre tidligere har støttet byggingen av ny dokk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.